IJsbaan op ’t Weitje in Ermelo; nog maar krap 9 weken wachten

Jan Carel Schepenaar en Marco van Dijk.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Het plan voor een overdekte ijsbaan op ’t Weitje mét een overdekte en verwarmde horecatent dat een groep ondernemers in maart dit jaar lanceerde; was dat niet veel te ambitieus gezien de begroting van zo’n anderhalve ton aan euro’s? Niet dus, want over krap 9 weken ligt er écht een pracht van een ijsvloer, beloven Jan Carel Schepenaar en Marco van Dijk, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van Stichting ‘IJs in Ermelo’.

Groot draagvlak
De maanden na de lancering van het plan bleek hoe groot het draagvlak voor het winters getinte initiatief is. De sponsoren, die daarmee graag een breed maatschappelijk gebaar willen tonen, waren massaal te vinden voor het initiatief waar geen cent op wordt verdiend. “Wij zijn een stichting”, lichten Jan Carel en Marco toe , “dus er is geen verdienmodel. Wat wij als stichting willen is gewoon iets moois neerzetten in Ermelo.”

Belangstelling?
De grote animo onder de sponsoren betekent niet dat de begroting al sluitend is. “Maar we komen er wel”, zijn de beide mannen ervan overtuigd. Belangstelling om te sponsoren? Ga naar ijsinermelo.nl

Inloopavond
Daarnaast houdt Stichting ‘IJs in Ermelo’ een heuse inloopavond voor potentiële vrijwilligers: dinsdag 29 oktober van 19.00 – 21.30 uur in de Molenkamer van restaurant De Dorpskamer aan de Stationsstraat 5. Er is een scala aan de meest leuke vrijwilligersactiviteiten dat zo’n winters evenement zo eigen is. Activiteiten die in één of meerdere dagdelen vallen te doen van 3 december tot en met 4 januari 2020, elke dag van 9.00 – 22.00 uur, behalve op zondag. Dat varieert van ijsmeester, schaatsenverhuur, EHBO-er, beveiliging tot in horecawerkzaamheden.

Voor iedereen
Iedereen moet plezier beleven aan de ijsbaan die 30 bij 15 meter gaat meten en de horecatent van 45 bij 15 meter, ook als verbindende factor. Van klein tot groot en van ouderen tot bewoners van zorginstellingen. Met het evenement seniorenschaatsen bijvoorbeeld en schaatsen voor bewoners van Bartimeus en ’s Heeren Loo. Ook voor schoolkinderen wordt een apart gedeelte van de ijsvloer ingericht.

Sinterklaas
“Ook willen we bejaarden ophalen uit de verschillende tehuizen om ze de winterse sfeer te laten proeven van een ijsbaan in Ermelo. Daarnaast hebben we contacten gelegd met de Rotary die vrijkaartjes willen sponsoren voor kinderen uit gezinnen die het wat minder breed hebben. Ook nodigen we Sinterklaas en zijn pieten uit om te komen schaatsen op de ijsbaan die sfeervol wordt ingericht.”

Bedankt gemeente Ermelo
Veel lof gaat naar de gemeente Ermelo. “We hebben echt superveel medewerking gehad om dit neer te zetten.”

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden