De Kwist Ermelo: ‘Hoe fanatiek en gek is Ermelo?!’

Angelique Verweij en Roelie Bakker.
Foto: Grietje-Akke de Haas

“Hoe fanatiek en gek is Ermelo”, vragen Roelie Bakker en Angelique Verweij zich af, als het aankomt op competitiviteit bij het spelen van een beslist niet alledaagse quiz? Als mede-organisatoren mikken zij op heel veel enthousiastelingen, zodat de voor het eerst gehouden ‘De Kwist Ermelo’ net zo’n doorslaand succes wordt als in andere dorpen en steden.

De Kwist Ermelo wordt gehouden op 20 maart 2020, van 19.00 – 23.30 uur.

‘Dit is wat voor Ermelo!’
Roelie Bakker viel bijna stijl achterover van blijde verbazing toen zij bij familie in Brabant kennismaakte met het fenomeen, waarbij het draait om het zogenaamde Kwist boek. Dit is een flinke map met ongeveer 100 vragen, uitdagingen, puzzels en raadsels in verschillende categorieën. Met iedere vraag zijn punten te verdienen en het team met de meeste punten wint. “is dit wat voor Ermelo?”, polste Roelie bij verschillende Ermeloers. “Dit is écht wat voor Ermelo!”, jubelde zij samen met Ronald van Veen, nadat zij een dergelijk groots opgezette quiz hadden meegemaakt.

Zó fanatiek
“De teamcaptains waren zó fanatiek zodra ze hun map met vragen hadden ontvangen”, lacht Roelie, “dat ze naar hun hoofdkwartier renden, om zo snel mogelijk met hun teamleden ermee aan de slag te gaan. Waar we ook kwamen, tijd om hun koffie op te drinken hadden ze nauwelijks.”

Aanstekelijk
De voorpret die Roelie en Angelique hebben bij de voorbereidingen is aanstekelijk. Daarmee proberen ze heel Ermelo in beweging te krijgen voor de eerste editie van De Kwist Ermelo. Iedereen mag meedoen als het maar in teamverband is van ongeveer 10 tot maximaal 20 personen, of het nu van een kerk is, de buurt, koren, collega’s, familie tot (sport) verenigingen. “Het wordt echt een hele leuke competitieve quiz met pittige vragen en opdrachten.” Zaak is dan ook een team samen te stellen met mensen met zo breed mogelijke interesses en talenten.

‘Heul’ geheim
“Maar”, vertellen Roelie en Angelique, “de teams mogen alle mogelijke hulpmiddelen inzetten bij De Kwist Ermelo. Van computers, mobiels, hulplijnen, het maakt niet uit, als ze het antwoord maar vinden.” Behalve bij één opdracht. “De Geheime Opdracht, die is echt ‘heul’ geheim”, gieren Roelie en Angelique van het lachen en de voorpret. “Eén persoon van het team moet zich melden bij een nog nader te bepalen locatie, en krijgt dan pas de opdracht te horen. Diegene wordt er ‘opgesloten’ zonder digitale hulpmiddelen of wat dan maar ook. Teams kunnen niet voorsorteren op wie ze moeten sturen, want ze weten niet wat ze moeten doen.”

Geldprijzen
Met De Kwist Ermelo vallen leuke geldprijzen te winnen voor de beste teams. De hoofdprijs is zelfs een bedrag van 500 euro, vrij te besteden. Belangstellende teams kunnen zich vanaf 15 oktober 2019 inschrijven. Alle info is te verkrijgen via:

Facebook: DeErmeloKwist

Hoe werkt het precies?
Om mee te doen met De Kwist Ermelo heb je een team van minimaal 10, liefst 15 en maximaal 20 personen nodig. Op de avond van de Kwist (20 maart 2020) haal je het boek en alle attributen die je nodig hebt op. Dit kan vanaf 19:00 uur. (locatie Groevenbeek)

Een team heeft 1 teamcaptain en is verder samengesteld uit een groep mensen met zo breed mogelijke interesse en talenten; handige, snelle, slimme, sterke, kleine, oude etc. Dit omdat de vragen echt alle denkbare onderwerpen behandelen.

Als je het Kwistboek hebt opgehaald ga je aan de slag. Vanuit een vooraf opgegeven HQ (hoofdkwartier – de vaste locatie van waaruit je werkt) maak je een plan met je team om alle vragen en opdrachten binnen de gestelde tijd ingevuld te hebben en weer te kunnen inleveren. Je mag alle denkbare hulpmiddelen inzetten. Computers, telefoons, hulplijnen het maakt niet uit, als je de antwoorden maar vind.

Voor de opdrachten in het boek moeten teamleden er op uit. Dit mag uitsluitend met niet gemotoriseerde voertuigen (elektrische fiets mag wel).

Als na een avond puzzelen en zwoegen het hele boek is ingevuld moet deze voor 23:30 weer ingeleverd worden bij Groevenbeek. De ingeleverde boeken worden in de dagen erna allemaal nagekeken en voorzien van punten. Voor iedere categorie kun je een van tevoren vastgesteld aantal punten halen. Met allerhande opdrachten (ook in het voortraject) zijn extra punten te behalen. Het team met de meeste punten mag zich De Kwist kampioen van Ermelo 2019 noemen.

Op een avond eind maart begin april is dan de uitreiking van de prijzen. Op Groevenbeek organiseren we een feestelijke avond waarbij de teams onder het genot van een hapje en een drankje, de prijzen uitgereikt krijgen.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden