Wethouder Leo van der Velden opent Fietsgewoon Ermelo op het nieuwe adres

Wethouder Leo van der Velden op werkbezoek, op het nog oude adres van Fietsgewoon.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Fietsgewoon Ermelo zette per 1 oktober met de verhuizing naar Putterweg 15 in Ermelo de volgende grote stap.

Eigen locatie
Als coöperatie van fietsenmakers met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft Fietsgewoon de eerste 3 jaar gewerkt op het terrein van het REA College Bartimeus, en heeft nu de stap gemaakt naar een eigen locatie op de Putterweg 15. Op de locatie zal ook de moederorganisatie Helpgewoon Nederland zich vestigen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Fietsgewoon werkt op basis van de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en kenmerkt zich als een social enterprise: niet de winst staat centraal, maar de mensen die binnen de coöperatie werken. Fietsgewoon kent de regio rondom Ermelo goed en werkt graag samen binnen het bestaande netwerk en met de ketenpartners van Eye4bikes. De werknemerscoöperatie Fietsgewoon onder begeleiding van Helpgewoon heeft als doel duurzame werkplekken te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waarvoor in de maatschappij weinig arbeidsplaatsen beschikbaar zijn.

Geen winstoogmerk
De coöperatie heeft geen winstoogmerk. Op de langere termijn willen de leden van de werknemerscoöperatie arbeidsplaatsen en opleidingsplaatsen bieden voor verschillende groepen met afstand tot de arbeidsmarkt. De leden zien voor zichzelf een voorbeeldfunctie voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast richten zij zich op het coachen van mensen die nu de stap nog niet durven te maken naar een eigen bedrijf. Ze willen laten zien dat het mogelijk is met de juiste begeleiding en ondersteuning door Helpgewoon.

  • Op vrijdag 4 oktober om 13.00 uur zal wethouder Leo van der Velden de vestiging officieel openen. De opening is toegankelijk voor alle belangstellenden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden