Radioprogramma El Mundo viert jubileum met boek

Redacteur Alfred Valstar overhandigt het boek El Mundo aan kunstenares Henrieke Krijgsheld.
Foto: Eigen foto

Bij het 12,5 jarig jubileum van radioprogramma El Mundo verscheen het gelijknamig boek El Mundo, wereldmuziek in woord en beeld. Het werd samengesteld door Ab de Haas (Harderwijk) en de Ermelose poëzie- en muziekkenner Alfred Valstar. Vincent Bijlo schreef het voorwoord.

De moeite waard
In het boek staan 50 muzikanten/groepen centraal uit alle werelddelen. Zij maken muziek die sterk verbonden is met het land en de cultuur van de muzikant, muziek die nooit de hitparades zal halen, maar wel de moeite waard is. Bij ieder type muziek is een gedicht geschreven, zijn illustraties gemaakt en is beknopte achtergrondinformatie te vinden. Een QR-code leidt lezers met een QR-app op hun mobiel naar de bijbehorende clip.

Gedichten
De gedichten zijn geschreven door voormalig dorpsdichter Fiet van Beek, Wibo Kosters, Maaike Rijntjes en de voormalig Harderwijker stadsdichters Wietse Hummel en Michel Martinus. Henrieke Krijgsheld en Elis-Jai Huesken hebben het geïllustreerd.

Info
VeluweFM zendt iedere vrijdagavond van 22.00 uur het radioprogramma El Mundo uit. De jubileumuitzending is als podcast te vinden op de website van presentator Ab de Haas (www.abdehaas.nl). Het boek El Mundo kost € 18, verscheen bij Uitgeverij Anderszins, is te verkrijgen in boekwinkels/webshops en ligt op voorraad bij Riemer & Walinga, Stationsstraat 131 in Ermelo

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden