Lijsterlaan is ‘Leukste Straat van Ermelo 2019’

Foto: Leefbaarheidsteam Ermelo

Burendag en regenbuien gaan eigenlijk niet samen, maar toch waren er genoeg straten in Ermelo die zaterdag 28 september Burendag vierden.

Door Leefbaarheidsteam Ermelo.

De hele dag op pad
Al vele jaren reikt het Leefbaarheidsteam Ermelo tijdens deze dag ook de stimuleringsprijs ‘Leukste Straat van Ermelo’ uit . Leden van het team zijn de hele dag op pad geweest met wethouder Leo van der Velden, langs verschillende aangemelde straten.

Warm onthaal
Ondanks de buien werd het team warm ontvangen. Zo werden er op de Kolevaarserf verschillende spelletjes gedaan, zoals spijkerbroekhangen en megadarts. Montana, dit jaar geopend aan de Henriette van Heemstralaan had de deuren geopend voor haar buurt om kennis te maken met de nieuwe jonge bewoners.

Lijsterlaan de leukste
De Lijsterlaan heeft de prijs in ontvangst genomen, met name om de eenvoud. Het doel van Burendag (vorig jaar voor het eerst gestart) is elkaar ontmoeten en echt contact met elkaar krijgen. “De straat is best breed opgezet wat maakt dat je elkaar niet zomaar even aanspreekt. Doordat je elkaar op een informele manier leert kennen zal die stap makkelijker en sneller gaan. Dit jaar zijn er meer mensen op het feest dan vorig jaar dus het wordt positief ontvangen in de straat.”

Nieuw feestje
Ze waren dan ook blij verrast dat ze de prijs in ontvangst mochten nemen. Uiteraard gaan ze met het winterpakket snel een nieuw feestje organiseren. Voor meer informatie over Burendag of heeft u (sociale)vragen die gaan over uw wijk?

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden