Koping Flora Ermelo zwaait Annie Arends (66) uit

Renata, Brenda, Annie en Karin.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Annie Arends (66) gaat met pensioen. Vandaag, zaterdag 28 september, werkte ze voor het laatst bij Koping Flora, de bloemenzaak bij supermarkt Boni aan de Herderlaan. Annie was er maar liefst 21 jaar werkzaam. Haar laatste werkdag zal ze niet snel vergeten.

Met list en bedrog
Annie was met veel list en bedrog naar de bloemenzaak ‘gelokt’. Want eigenlijk zou gisteren haar laatste werkdag zijn. Met veel smoezen kregen haar collega’s haar zover dat ze vandaag werkte. Iedereen, vonden ze, moest toch de gelegenheid krijgen afscheid te nemen van Annie?!

Erg verwend
Al wekenlang hadden ze de klanten ingelicht, maar ook haar familie die haar vandaag kwam verrassen. Het werd een gezellige aangelegenheid, Annie komt namelijk uit een gezin van 14 kinderen. Ze werd erg verwend door haar familie, klanten en het personeel van de Boni. Op haar beurt mocht Annie iedereen verblijden met een roomsoesje en een Kalanchoƫ, ofwel een vetplantje.

Dubbel
Annie raakte meer en meer geĆ«motioneerd door alle aandacht en lieve woorden. “Ik vind het allemaal erg dubbel. Aan de ene kant zie ik uit naar mijn pensioen, maar aan de andere kant zal ik het hier allemaal erg missen.” Zo ook haar collega’s. Renata: “Ik heb 19 jaar met Annie gewerkt, je deelt zoveel met elkaar, ik zal haar erg missen.”

Dik verdiend
Volgens haar collega’s heeft Annie haar pensioen dik verdiend. “Haar hele leven heeft ze hard gewerkt. Eerst in de zorg. Maar omdat ze zo creatief is heeft ze zich destijds laten omscholen tot bloemist. Annie gaat nu genieten van wandelen, fietsen, schilderen, in de tuin bezig zijn en erop uitrekken met haar broers en zussen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden