Pleinfeest De Cantharel Ermelo brengt ruim 1000 euro op voor de schaapskooi

Een gedeelte van het vanmiddag, vrijdag 27 september, gehouden pleinfeest van De Cantharel, de openbare basisschool aan de Amanietlaan 5 in wijk Oost, was bestemd voor de Ermelose schaapskooi. De opbrengst was maar liefst ruim 1000 euro.

En wie kwam in hoogst eigen persoon de schaapskooi promoten onder de leerlingen en ouders? Inderdaad, super-vrijwilliger Anneke Wullink!

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

‘Blijven hangen!’
Wanneer De Cantharel het over een pleinfeest heeft, dan is het ook echt feest. Op initiatief van de ouderraad was werkelijk alles uit de kast gehaald om de kinderen en hun ouders te vermaken. “Kom joh, blijven hangen”, spoorde Frank de ‘spijkerbroek-hangers’ aan. “Nu vallen kun je echt niet maken.” En opnieuw verbeten de hangende kinderen de pijn in hun handen en armen. Wat ze kostbare seconden opleverde voor een prominente plek in het eindklassement.

Moderne bingo
De meest leuke spelletjes waren georganiseerd rondom en in de school. Dé hit van het pleinfeest was daarnaast de fruitmachine, een moderne variant op de bingo, waar de meest mooie prijzen mee vielen te winnen, gesponsord door lokale ondernemers.

Vrolijk krioel
Schooldirecteur Patrick van den Hoorn (32) had veel plezier in het vrolijke krioel om hem heen. “Traditiegetrouw startte De Cantharel altijd met een barbecue en sloten we het schooljaar af met een pleinfeest. Op een gegeven moment hebben we gekozen voor één activiteit: het pleinfeest bij de start van het nieuwe schooljaar. We vinden dat namelijk een goed moment voor ouders en kinderen om elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten.”

Goed doel in de buurt
Een gedeelte van het pleinfeest wordt altijd bestemd voor een goed doel in de buurt. “Daarnaast moet het iets zijn wat erg leeft bij de kinderen. Daarom hebben we dit jaar gekozen voor de schaapskooi. Dit is immers een stichting die werkt met vrijwilligers en afhankelijk is van donaties.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen