Kunstroute Leonardo da Vinci Ermelo was nog nooit zó gaaf

Laat je ook verrassen door de Leonardo da Vinci etaleert.
Laat je ook verrassen door de Leonardo da Vinci etaleert.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Vanmiddag, vrijdag 27 september, vond de opening plaats van ‘Leonardo da Vinci etaleert’, de jaarlijks terugkerende kunstroute van kunstenaars met een beperking die werken bij atelier en galerie Leonardo da Vinci aan de Kerklaan 8 in Ermelo. De 24e editie alweer. Bewonder de expositie zelf in de etalages van winkeliers in hartje Ermelo, gedurende de maand oktober! Want nog nooit was de Kunstroute zó gaaf, belooft begeleidster Lydia Laman.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Meest mooie kunstwerken
Het thema waar de kunstenaars mee aan de slag gingen voor de Kunstroute was ‘de Reis’. Kennelijk speelde dit erg tot de verbeelding, want de meest mooie kunstwerken zijn er gemaakt. Bovendien deelden sommige kunstenaars hun gevoelens over wat het thema bij ze losmaakt, via een te beluisteren podcast bij het kunstwerk.

‘Daar doe je het voor’
Lydia reageerde: “Dat kunstenaars zich zó veilig voelen dat ze hun ervaringen en gevoelens willen delen. Dat je dit bereikt als atelier en galerie Leonardo da Vinci, daar doe je het voor.”

Keihard gewerkt
De opening mocht zich verheugen in een grote groep belangstellenden. Hier en daar viel een bleek en moe gezicht te zien onder de kunstenaars. “We hebben de afgelopen periode dan ook keihard gewerkt aan deze Kunstroute”, verklaarde begeleidster Rogaat ter Wal.

Nieuwsgierig?
Voor het lopen van de kunstroute heeft u een koffertje nodig. Deze zijn te verkrijgen bij de galerie, de VVV en station Ermelo. Dit koffertje bevat alle informatie over de kunstroute, bovendien zit er een ticket in die je in kunt ruilen voor een leuk keramiek presentje, gemaakt bij Leonardo da Vinci.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen