Wie gaat met Leerhuis Ermelo mee wandelen in Kampen?

Foto: LeerhuisErmelo/ermelo.nieuws.nl

Leerhuis Ermelo organiseert op woensdag 2 oktober een excursie naar Kampen. Kampen is een mooie oude Hanzestad gelegen aan de rivier de IJssel en rijk aan historie. Religie is van oudsher zeer aanwezig in Kampen. Tot aan de Reformatie was Kampen een Rooms-Katholieke stad met grote kerken en kloosters, na de Reformatie werd Kampen protestants. Onder leiding van een gids bezoeken we het historische centrum van deze oude stad met haar fraaie gebouwen en kerken.

Het Ikonenmuseum is gevestigd in een voormalig klooster dat ooit behoorde tot het convent van de Minderbroeders. De collectie omvat ikonen uit o.a. Rusland, Roemenie, Bulgarije, Griekenland. Daarnaast bezit het museum de grootste collectie ikonen van West-Europa. We worden rondgeleid door een deskundige gids. Op dit moment is er ook een fraaie tentoonstelling van Kees de Kort met hedendaagse ikonen over christelijke feestdagen.

De excursie start om 12:30 met eigen vervoer vanaf de parkeerplaats bij het Kerkelijk Centrum. De wandeling en het museumbezoek worden begeleid door een gids. Om 17.00 uur sluiten we de excursie af en keren wij terug naar Ermelo. Coördinator voor deze excursie is dhr. Wieb de Vries.

Toegang museum € 9,50 (museumkaart gratis). Kosten voor de gidsen € 10,00 p.p., graag te betalen voor vertrek uit Ermelo. Tijdige aanmelding gewenst: [email protected] Voor info of telefonisch contact zie onze websites:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen