Burgemeester André Baars feliciteert diamanten bruidspaar

Foto: Grietje-Akke de Haas

Laurens Zwaan (87) en Mineke Zwaan-Nieuwenhuizen (86) zijn morgen 60 jaar getrouwd. Vandaag, maandag 23 september, kwam burgemeester André Baars het diamanten bruidspaar alvast feliciteren met het heuglijke feit.

In Londen ontmoet
De vonk sloeg over, weten meneer en mevrouw nog goed, in Londen waar ze beide een weekend doorbrachten. Zij werkte indertijd als au pair in een plaatsje in de buurt van Birmingham en hij werkte in Liverpool. Op 24 september 1959 traden zij in het huwelijk. Het echtpaar kreeg 4 kinderen: 2 jongens en 2 meisjes, en heeft 12 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Vanaf 1977 in Ermelo
Mevrouw is geboren en getogen in Malang op Oost-Java. Op 13-jarige leeftijd verhuisde zij naar Nederland. Meneer is geboren en getogen in Zwammerdam. Vanaf 1977 woont het echtpaar in Ermelo. Meneer was predikant in de Maranathakerk, de Zendingskerk en op Groot Emaus. Ook gaf hij les aan de studenten van Veldwijk en ’s Heeren Loo.

Tuinieren
Hun gezondheid noemen zij goed, al zegt mevrouw wel ‘krakkemikkig’ te zijn. Vanuit haar woonkamer geniet zij erg van het mooie uitzicht op de achtertuin. “Tuinieren was altijd mijn hobby. Maar nu kan ik dat niet meer, en doet mijn man het. Daarnaast lees ik heel veel.”

Wat langzamer
Meneer verklaart dat hij niet mag mopperen wat zijn gezondheid betreft. “Ik doe nog heel veel, alleen alles wat langzamer.” Ook rijdt meneer nog auto en zwemt regelmatig.

  • Afgelopen zaterdag is het 60-jarig huwelijksjubileum uitbundig gevierd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen