Politiek Café : ‘Vuurwerkvrije zones in Ermelo?’

Foto: Archief Jan de Roo Fotografie

‘Blijf met je vingers van mijn vuurwerk af’. Dat is het thema van Politiek Café Ermelo op dinsdag 24 september in Café De Molenaar aan de Stationsstraat 13, aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur. Luister en praat ook mee!

Al jaren onder druk
Het afsteken van vuurwerk staat al jaren onder druk om redenen van veiligheid, (geluids)overlast voor mensen en dieren tot dat het slecht is voor het milieu. Om maar niet te spreken van de miljoenen euro’s die knallend in rook opgaan. Welke argumenten hebben voor- en tegenstanders en, hoe kijkt de politiek aan tegen de maatschappelijke trend die steeds meer gemeentes volgen om het afsteken door particulieren aan banden te leggen?

Vuurwerkvrije zones?
Moet er een algeheel verbod komen op het afsteken van vuurwerk, vrijlaten zoals het nu is, of is de invoer van vuurwerkvrije zones een beter compromis? Politiek Café Ermelo wil politiek en publiekelijk debat voeren over dit onderwerp, dat deze laatste maanden van het jaar opnieuw actueel wordt. Voor deze editie van Politiek Café Ermelo zijn alle politieke partijen uitgenodigd, de politie, een dierenarts en een vuurwerkverkoper. Ben u niet in de gelegenheid te komen, maar heeft u wel een mening? Maak dan een kort filmpje en mail deze naar [email protected]

  • Politiek Café Ermelo is een initiatief van de Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden