Wethouder Hans de Haan opent nieuwe schoolgebouw RKPWA Ermelo

Wethouder Hans de Haan heeft vanmiddag, maandag 9 september, onder grote belangstelling van leerlingen en ouders het nieuwe onderkomen van de RK Prins Willem Alexanderschool (RKPWA) aan de Pretoriusstraat officieel geopend. “Zoals de school was, was het niet meer een school die wij graag in onze gemeente wilden hebben.”

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Ludieke actie
Toch heeft het een poos geduurd voor de schop voor de nieuwbouw daadwerkelijk de grond inging. Met een ludieke actie besloot RKPWA in december 2017 toen de druk op te voeren. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. Vervolgens kwam er ‘schot in de zaak’.

Verbinding
Het resultaat is volgens schooldirecteur Christie van Seventer, en Cecile Servaes, voorzitter College van Bestuur van Catent, een prachtige school; kindvriendelijk, ruimtelijk, licht, fris en vrolijk, waar verbinding centraal staat. Het vanmiddag onthulde kunstwerk in de centrale hal van de nieuwe school illustreert deze verbondenheid met elkaar.

Nieuw logo
Het gaat om een kleurrijk mozaïek-kunstwerk die de leerlingen hebben gemaakt in samenwerking met Anneke Kamerling van Volksuniversiteit Vuvera. Ook het schoolplein dat samen met de kinderen is ontworpen mag er zijn. Daarnaast presenteerde Van Seventer het nieuwe logo van de RKPWA.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden