De 53e Boeldag Ermelo is er bijna klaar voor

Zoals ieder jaar wordt de vrijdag voor de zaterdag dat de Boeldag Ermelo plaatsvindt met man en macht de kraampjes ingericht. Ook vandaag, vrijdag 6 september, zetten de vrijwilligers de schouders eronder voor de Boeldag Ermelo morgen, zaterdag 7 september, van  9.00 – 15.30 uur, in het Kerkelijk Centrum en op het parkeerterrein aan de Groeneweg/hoek Dirk Staalweg. De spectaculaire veiling van bijzondere artikelen vindt plaats in de Rehobothkerk om 14.00 uur.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Al binnen
Vandaag kostte het inrichten extra hoofdbrekens. Want hoe zet je de dekzeilen, die de spullen afdekken voor de verwachte regen vanavond, zo vast dat de wind er geen vat op heeft? Over het weer van morgen kon Piet Veulings zich niet echt zorgen maken. “Aan het weer ben je overgeleverd. Maar wordt het zo’n dag als vandaag, dan is er niets aan de hand. “Want rond dit tijdstip ( 16.00 uur) zijn wij al binnen.”

Onder zeil
De ‘boekenmeisjes’ legden de boekenkramen ondertussen onder zeil. “Als we buienradar mogen geloven gaat het straks regenen.” Gert Teunissen en Alfred Hop zaten genoeglijk op een stoel bij de grote oplegger. “We wachten op de nieuwe vracht meubels die zo wordt gebracht.”

Zwarte goud
Pieter Blokland die de kraam met lp’s inrichtte zag uit naar de dag van morgen. “Achter deze kraam staan is voor mij een droom die uitkomt. Muziek van lp’s klinkt geweldig mooi; oud, krakerig en niet perfect. Een lp is voor mij wat dat betreft het 180 gram wegende zwarte goud. Morgen heb ik er ook een platenspeler bij zodat mensen het zelf kunnen horen.”

Bloemstukjes
Vlak voor de deur van het Kerkelijk Centrum werden de ingrediënten voor de oliebollen besproken, dé lekkernij van de Boeldag waar veel mensen speciaal voor komen. Binnen in een bijzaal waren dames druk met het creëren van 150 á 160 bloemstukjes die elk jaar in een mum van tijd zijn verkocht. In de kerkzaal vermaakten de ‘sieradenmeisjes’ zich met het sorteren van alle kettingen, oorbellen tot armbanden. Een heel karwei. “Maar we doen het graag”, beleven ze er met zijn allen het meeste plezier van.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden