Retiefstraat in Ermelo wint Aviko Buurttafel

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live muzikant en heerlijke, vers bereide gerechten: bewoners van de Retiefstraat in Ermelo werden donderdagavond 29 augustus getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoonster Jowieke won een Aviko Buurttafel en zette haar buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

Dit bericht HappyLife PR.

Met fotoreeks

De buurt dichter bij elkaar
De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de 40 Buurttafels. De Retiefstraat viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar gisteravond de straat in. De kinderen spelen al volop samen op het grasveld bij de Retiefstraat. Bewoonster Jowieke vindt dat het nu tijd wordt dat ook de volwassenen in de buurt elkaar beter leren kennen. Vijftig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken; dit alles onder het genot van de lekkerste gerechten die ter plekke door de koks werden bereid.

Behoefte aan buurtcontact
Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten. Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren. 67% van de ondervraagden geeft aan dat samen eten zorgt voor een beter onderling contact en daarmee voor een veiligere buurt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden