‘Mini villa’s’ verrijzen met Huttenbouwfeest naast Calluna Ermelo

Het is maar voor heel kort vandaag, donderdag 22 augustus, ze worden weer afgebroken door firma Kamphorst, maar er verrees een waar dorpje van ‘mini villa’s’ op de parkeerplaats naast sportcomplex Calluna.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Nog net niet in de rij
Vanwege de tijdelijke aard stonden de kopers bij wijze van, nog net niet in de rij. Want het betrof het 1e driedaagse Huttenbouwfeest, een initiatief van Welzijn Ermelo, dat afgelopen dinsdag van start ging. Ongeveer honderd kinderen hebben de afgelopen dagen erop op los getimmerd, met behulp van vrijwilligers en een heuse timmerman om ‘de bouw’ in goede banen te leiden, de constructies te controleren en tips te geven.

Knus hutje
Van de pallets, gesponsord door Pallet- en Timmerfabriek E. ten Hove BV, werden de meest mooie luxe hutjes gebouwd. Waar een groep jongens ging voor een stoere bunkerachtige uitstraling, timmerde een groep meiden een knus hutje, compleet met gordijntjes, kussentjes en een relaxhoek met (slaap)bank.

Geklieder
Vandaag werden hutten in de verf gezet in alle kleuren van de regenboog, verf die werd gesponsord door schildersbedrijf Van Buuren uit Ermelo. Een geklieder van jewelste, maar gelukkig belandde meer verf op het hout dan op de handen en kleding van de kinderen.

Smaakt naar meer
Monique Tuns en Amber Pasman van Welzijn Ermelo blikken erg tevreden terug op de 1e editie van het Huttenbouwfeest. “Volgend jaar willen we het zoals het er nu naar uitziet, weer organiseren voor ongeveer 125 kinderen met een max van 150.  Want er was veel belangstelling, we hadden zelfs een wachtlijst.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden