Druk, drukker, drukst op zaterdag bij Burg Bieren Bierfeest 2019 in Ermelo

Waar de vrijdagavond van het tweedaagse Burg Bieren Bierfeest al druk werd bezocht, tikte het bezoekersaantal vandaag, zaterdag 3 augustus, minstens de 3000 aan. Niet allemaal tegelijk op het feestterrein, daar zorgde Nick Pul wel voor.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Zóveel mensen
Terwijl Nick minutieus het aantal bezoekers bijhield op zijn stopwatch trok hij halverwege de middag een zorgelijk gezicht. “Er komen zóveel mensen; als het zo doorgaat moeten we de boel dichtgooien.” Gelukkig hoefde het niet zo ver te komen, want het was een gestaag komen en gaan van bierliefhebbers.

Haringen in een ton
Het weer was grillig. Het dreigde de hele dag. En inderdaad, even was het bierdrinken als haringen in een ton, en werd er gehopt van tent naar tent. Maar over de hele dag gezien was het weer aangenaam met een lekkere temperatuur om de vele verschillende biertjes uit te proberen.

De Veluwse Schavuyt
De rond de 40 bierbrouwerijen beloofden het beste van het beste gezien de reclame op de langs de Putterweg geparkeerde bedrijfsbussen. Wat bijvoorbeeld te zeggen van speciaalbier van De Blauwe IJsbeer, Hoop Doet Leven tot de Veluwse Schavuyt?

Tropische verrassing
Burg Bieren is Burg Bieren niet als ze niet zorgen voor een tropische verrassing. Die kwam in de vorm van de swingende muzikanten van de Brassmasters uit Lelystad die hun super sexy danseressen had meegebracht. Zij schudden en zwaaiden zó met de billen in het rond, dat ze alle ruimte kregen van het publiek.

Tot moes slaan
Ook was de activiteit aardappel slaan een doorslaand succes. Menig gast liet zich uitdagen een aardappel tot moes te slaan zodra die uit een lange buis tevoorschijn kwam. Er waren er echter maar bitter weinig die daarin slaagden, ondanks meerdere pogingen.

  • Het Burg Bieren Bierfeest duurt tot vanavond 20.00 uur, dan wordt de boel opgeruimd. Veel succes!

Reacties

gallery
44401
Waar de vrijdagavond van het tweedaagse Burg Bieren Bierfeest al druk werd bezocht, tikte het
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20190803/druk-drukker-drukst-op-zaterdag-bij-burg-bieren-bierfeest-2019-in-ermelo/
2019-08-03T19:09:26+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/08/03185808/31EN-Glas13.jpg
Nieuws