Eritrees gezin bedankt ‘hulptroepen’ uit Ermelo

Het initiatief van Henk van Bruggen, mede-eigenaar van De Zaak van Ermelo, om het bewijs te leveren dat een woning prima ingericht kan worden met gebruikte spullen, klik HIER voor eerdere berichtgeving, is nogal wat ‘uit de hand gelopen’. Uiteindelijk werd het een project waar meerdere ‘hulptroepen’ uit Ermelo hun schouders onder zetten.

Acca de Boer, buurtbeheerder van woningcorporatie UWOON Ermelo, Stichting Present Ermelo en Vluchtelingenwerk Ermelo hielpen mee een huurwoning van UWOON aan de Retiefstraat in te richten voor een gezin uit Eritrea.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas en Mirte Oostindie.

Uitgebreid gefêteerd
Vanmiddag, donderdag 1 augustus, werden ze uitgebreid gefêteerd door de nieuwe bewoners; Mevrouw Dehab en haar zoon Abel (15) en haar twee dochters Genet (13) en Yorsalem (11). Op zijn Eritrees natuurlijk. Bij binnenkomst stond de afgevaardigden van de ‘hulptroepen’ een tafel vol lekkere hapjes te wachten om ze te bedanken.

Belevenis
Het ritueel van koffie zetten was een belevenis op zich. Ter plekke brandde mevrouw Dehab de koffiebonen in een pannetje, maalde deze vervolgens, deed de koffiemaling in een speciale aarden pot, goot er water op zodat het tot een sterk brouwsel kon pruttelen. Ook de dochters hielpen mee de gasten te verwennen met het bereiden van een soort pannenkoeken gevuld met een mengsel van kip en saus.

Hele klus
De huurwoning vanbinnen opknappen was een hele klus, vertelde Hein van Klooster, mede-coördinator vrijwilligers van Stichting Present Ermelo. “Vrijwilligers van van Present hebben er wel 75 uur werk aan gehad, want er kwam steeds meer werk bij kijken.” Ook waren niet alle werkzaamheden op elkaar afgestemd. “We hebben dingen over moeten doen doordat aannemers iets kwamen installeren, terwijl wij net de klus af hadden. Maar als je hoort van de achtergrond van dit gezin, dan ga je er weer dubbel enthousiast tegenaan. Wat dat betreft was het heel dankbaar werk om te doen. Als je ziet hoe blij en dankbaar het gezin is.”

Hulp van buurtbewoners
Hein is ook blij met de wijze waarop het project verbinding maakte met de buurt. Zo hebben ze veel gehad aan de niet aflatende hulp van buurtbewoners Anja Wise en Jeanne Faber.

Gebruikte spullen
Met gebruikte spullen van De Zaak van Ermelo is de woning ingericht. Dat gebeurde met de hulp van interieurstylisten Lieneke de Vries van Stijl VanLien uit Ermelo en Mirte Oostindie van Meer in Interieur uit Ermelo. Mirte lichtte toe: “Bij de start van het project is mevrouw Dehab gevraagd aan welke kleuren zij de voorkeur gaf. Zij vond oceaan-blauw, donkerblauw, beige en een vleugje oranje erg mooi.”

Goede basis
Voor het inrichten van een interieur is een goede basis om vanuit te werken erg belangrijk, weet Mirte. “Of dat nu een bepaalde kleur is op een wand of een mooie vloer.” Bij De Zaak van Ermelo werd vervolgens gekeken welke kleuren en materialen van spullen goed bij elkaar zouden passen voor het inrichten van de woning naar de smaak van het gezin.

Tevreden
Mirte is tevreden over het resultaat. Te meer doordat zij en Lieneke ook de persoonlijke spullen van mevrouw Dehab, zoals een buffetkast en schilderijtjes met godsdienstige afbeeldingen, mooi hebben kunnen verwerken in het interieur.

Reacties

gallery
44336
Het initiatief van Henk van Bruggen, mede-eigenaar van De Zaak van Ermelo, om het bewijs
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20190801/eritrees-gezin-bedankt-hulptroepen-uit-ermelo/
2019-08-01T20:30:59+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/08/01202602/31EN-W5.jpg
Nieuws