Filmhuis Ermelo gaat vanaf december 2019 twee films per maand draaien

Doky, Migchel en Piet-Hein zien uit naar het nieuwe filmseizoen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Filmhuis Ermelo gaat vanaf december 2019 twee films per maand draaien in Theater De Dialoog in plaats van één. De belangstelling voor de films sinds de start van Filmhuis Ermelo in mei 2018, is namelijk boven verwachting zeggen bestuursleden Doky Evers, Migchel Dirksen en Piet-Hein van Halm.

Uitschieter
Het was even uitproberen hoe een Filmhuis in Ermelo ‘zou vallen’. Maar met het al jarenlange succes in Harderwijk van ‘de collega-Filmhuis’, durfde het bestuur ondersteund door vrijwilligers het wel aan. Terwijl het bestuur hoopte op 30 bezoekers per film, werden dat er gemiddeld 50 á 60, met een uitschieter van 100 flimliefhebbers. Met dank aan de filmkeuzecommissie die bestaat uit: Ina Zwijnen, Maya Breuker, Riet Noorlag, Gerard Gout en Reinoud Jaarsma. “Vooral de Franse films doen het erg goed.”

‘De Dirigent’
Met elke maand een ander thema heeft Filmhuis Ermelo geprogrammeerd tot en met juni 2020. De eerste van het nieuwe filmseizoen wordt gedraaid op dinsdag 10 september om 20.00 uur en woensdag 11 september om 14.00 uur. Het thema luidt muziek en de keuze is gevallen op ‘De Dirigent’, een Nederlandse dramafilm uit 2018 over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonio Brico.

  • In september hoopt het bestuur de website te lanceren die wordt gemaakt door studenten van het Morgen College van Landstede in Harderwijk.

Info
Films van Filmhuis Ermelo worden op vaste dagen en tijdstippen gedraaid in De Dialoog aan het Raadhuisplein 4. Dat is op dinsdag om 20.00 uur en op woensdag om 14.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk inclusief een drankje na afloop van de film. Een toegangskaart is verkrijgbaar vanaf een uur voor aanvang van de film. Reserveren kan via [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden