De Oase Ermelo krijgt AED cadeau via actie van 3FM Serious Request

Foto: Grietje-Akke de Haas

Het was een feestelijk moment vandaag, woensdag 17 juli, in interkerkelijke inloopwinkel De Oase aan de Stationsstraat 127. De vrijwilligers kregen namelijk een AED cadeau van Jeanette Kraan.

Het draagbare apparaat dat wordt ingezet om het hartritme te herstellen bij een hartstilstand, werd geleverd inclusief buitenkast, een servicecontract van 5 jaar, én een reanimatiecursus voor maar liefst 24 personen.

3FM Serious Request en het Rode Kruis
Jeanette Kraan overhandigde de AED inclusief alle extra’s uit naam van 3FM Serious Request en het Rode Kruis. Als ex-bestuurslid van het Rode Kruis, afdeling Ermelo/Putten was het de Ermelose er veel aan gelegen het reanimeren in Ermelo en Putten op de kaart te zetten.

Geselecteerd
Een collega-bestuurslid tipte Jeanette over de actie van 3FM Serious Request 2018 in samenwerking met het Rode Kruis. De opbrengst van de actie zou onder meer worden gebruikt om reanimatiecursussen en AED’s op scholen, in buurthuizen en wijkteams te financieren.’Niet geschoten, altijd mis’, zo dacht zij bij zichzelf. Haar blijdschap was groot toen ze in april dit jaar bericht kreeg te zijn geselecteerd.

Gulle gift
Haar keus om de AED te bestemmen voor De Oase was snel gemaakt. Jeanette kent de interkerkelijke inloopwinkel omdat ze wel eens deelnam aan de creatieve activiteiten die er plaatsvinden. Uit de contacten volgde het aanbieden van 2 reanimatiecursussen namens het Rode Kruis aan de vrijwilligers. Dat was mogelijk door een gulle gift van een persoon die liever anoniem bleef.

‘Samen levens redden’
En kan, maakte Jeanette het treffende vergelijk, zowel een AED als de vrijwilligers van De Oase niet het leven van mensen redden. “Door het reanimeren en gebruik te maken van een AED kan je immers levens redden. Maar ook door te vertellen wie Jezus voor je wil zijn kan je immers levens redden. ‘Samen levens redden’. Wat is mooier om te doen?”

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden