Veel volk ‘over de vloer’ bij 3 seizoenen tuinenroute in Ermelo/Harderwijk

Hoewel het vandaag, zaterdag 13 juli, een overwegend grijze dag was met soms een flinke bui, mochten de deelnemers aan de 3 seizoenen tuinenroute in Ermelo/Harderwijk zich verheugen over veel belangstelling. De temperatuur was namelijk perfect en de tuinen zelf gaven genoeg kleur en fleur.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Lekker bont
Zoals in de tuin van Herbert en Jannie Bouwers aan de Buitenbrinkweg 59. Niet voor niets kwalificeren zij hun tuin als ‘Flower-Power’. “We hebben vooral heel veel bloemen, lekker bont”, wees Herbert naar de borders met hun bloemenpracht in alle kleuren van de regenboog.

Multiculturele samenleving
“Wat een plaatje”, keek een bezoekster bewonderend de tuin rond die 3500 vierkante meter meet. “Dat jullie in 6 jaar er zo iets moois van hebben weten te maken.” Een prachtig uitzicht op de tuin wordt geboden vanaf de veranda. Met links een weide met 3 kippenhokken, voor de ongeveer 100 kippen die om de verschillende rassen een multiculturele samenleving vormen, zo grapte Herbert. “We zijn ooit begonnen met 6 kippen.” Een bezoekster lachte: “Deze weide is net zo groot als onze tuin.”

Afdankertjes
Bij de kippenweide in de buurt staat een grote tafel met potten met allerlei stekjes die voor een habbekrats te koop zijn. Herbert: “Wij hebben onze tuin zelf ook aangelegd met allerlei ‘afdankertjes’ die we via Marktplaats en Facebook hebben gekocht. Dan reed ik er met mijn karretje heen om de planten uit de tuin te steken.”

Nieuwsgierige blikken
Een blikvanger is de langgerekte vijver waar een tuinhuisje aan grenst met een vlonder die tot aan de rand reikt. Wie zich vooroverbuigt kan rekenen op de nieuwsgierige blikken van heel veel vissen. Het tuinonderhoud doen Herbert en Jannie zelf. Daar zijn ze samen wekelijks ruim 20 uur zoet mee.

Opvolger Open Tuinen Dagen
De 3 seizoenen tuinenroute in Ermelo/Harderwijk is zeg maar de opvolger van Open Tuinen Dagen in Ermelo en Putten die de vereniging Groei & Bloei jaarlijks organiseerde. De 22e en laatste keer was in 2017. Herbert: “Wij deden ook altijd mee en vonden het jammer dat Groei & Bloei ermee stopte. Samen met Johan en Aartje van Straaten hebben wij toen de 3 seizoenen tuinenroute opgezet, en daar een paar andere deelnemers bij gezocht. Het grote verschil is dat de deelnemers 3 keer per jaar een open tuinendag hebben. Waardoor belangstellenden kunnen zien hoe een tuin gedurende 3 seizoenen veranderd.”

Derde keer
De volgende 3 seizoenen tuinenroute is op vrijdag 13 september van 19.00 – 21.00 uur en op zaterdag 14 september van 10.00 – 16.00 uur. Een boekje met deelnemende tuinen is gratis verkrijgbaar bij VVV Ermelo.

Meedoen?
Op het moment doen 6 tuinen mee met de 3 seizoenen tuinenroute. Wil jij ook met je tuin meedoen? Neem dan contact op met Herbert Bouwers: 0341 268 656.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden