Leonardoschool Harderwijk zamelt ruim € 2700 in voor Stichting Karamba in Ermelo

Ruim 100 kinderen van de Leonardoschool in Harderwijk zamelden een bedrag in van maar liefst € 2700,- voor het goede doel. Een maand lang werkten zij keihard om ‘Stichting Karamba’ te steunen. Het bestuur van de Ermelose stichting, Henk van Bruggen en Niesje Last, nam woensdag 10 juli een zelfgemaakte cheque van de leerlingen in ontvangst.

Met fotoreeks door Susan van Werven.

De hele maand juni stond voor de Leonardoschool in het teken van Stichting Karamba. Deze stichting zet zich dagelijks in voor de armste inwoners van Gambia. Eén van hun belangrijkste projecten is de hulp aan de Lower Basic School in het dorpje Toniataba. Ook helpt de stichting kinderen aan schooluniformen en -spullen zodat inmiddels elk kind uit het dorpje naar school kan. En dat was voor de Harderwijkse leerlingen natuurlijk een prachtig en aansprekend doel om zich voor in te zetten.

Vól voor
Juf Jellie kijkt tevreden terug: “We hebben jarenlang zendingsgeld voor steeds een ander doel ingezameld, maar dan leefde het goede doel niet bij de kinderen. Er kwam dan ook steeds minder geld binnen. We besloten dat dit anders moest. We hebben de vorm van een actiemaand bedacht, voor een doel dat dichterbij de kinderen staat. En met succes! De kinderen gingen er vól voor en hebben een geweldig bedrag bij elkaar verzameld. Het was zo gaaf om te zien!”

Leerzame presentatie
De actiemaand ging van start met een leerzame presentatie van de stichting over hun project. Met foto’s van het schooltje en de leerlingen in Gambia leerden de kinderen alles over de barre omstandigheden daar. Daarna gingen de kinderen van start en bedacht elke klas één of meer eigen projecten. Er werden flessen ingezameld, klusjes gedaan, workshops gegeven, tassen gemaakt, taarten verkocht en groep 6 hield als klap op de vuurpijl zelfs een benefietconcert. De opbrengsten werden op een poster bijgehouden en vol spanning door de kinderen en leerkrachten gevolgd. De actiemaand werd feestelijk afgesloten met een gezellige kleedjesmarkt op het schoolplein. Ook déze opbrengst was voor de stichting.

Bouw van extra klaslokalen
De donatie van de Leonardoschool wordt gebruikt voor de bouw van extra klaslokalen voor de school in Gambia. Oprichtster Niesje Last is in haar nopjes met de gulle gift: Wát hebben de kinderen, juffen en meesters hard voor onze stichting gewerkt. We zijn er gewoon een beetje overdonderd van. De donatie wordt heel goed besteed! De foto’s van het resultaat, extra klaslokalen voor de school in Toniataba, laten we tegen die tijd nog aan de kinderen zien!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden