Driestroomhuis Damaris Ermelo is vooral dankbaar voor nieuw onderkomen

Vandaag, vrijdag 28 juni, is Driestroomhuis Damaris aan de Konijnenwal officieel geopend. Na een tijd te hebben ‘proefgedraaid en de boel op orde te brengen’ was net als in september 2013 de eer van de opening aan burgemeester André Baars. De feestelijke opening werd bijgewoond door veel belangstellenden.

Driestroomhuis Damaris, een initiatief van Ronald en Frida Tijdeman, is een beschermde woonvorm voor jonge moeders die sinds 2013 is gestart aan de Horsterweg 64. Frida en Ronald begeleiden er jonge vrouwen/moeders. Dit betreft de verzorging van de baby, een opleiding oppakken tot werk zoeken.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Dankbaarheid
Ronald Tijdeman die samen met Frida Tijdeman de initiatiefnemers zijn van het ‘kind-moederhuis’, sprak zijn dankbaarheid uit voor het feit dat ze nu zes jaar bestaan. Want was het niet een ware uitdaging toen ze in 2013 hun eigen woning verruilden voor een pand aan de Horsterweg waar zij destijds het initiatief startten?!

Goed gelukt
Wat beschermheer Wouter de Vries, die met Frida en Ronald het hele proces van Damaris doorliep, beaamde. “Destijds hadden we nieuwbouw voor ogen, maar er was toen geen grond te koop. Aan de andere kant was het voor Ronald en Frida een mooie aanloopperiode om zich te bewijzen, wat erg goed is gelukt.”

Eigen appartement
Nu huist Damaris aan de Konijnenwal in een prachtig nieuw onderkomen, naar een ontwerp van Veluwse Architecten uit Ermelo. Het allermooiste is zo gaf Ronald Tijdeman aan, is dat elke moeder nu haar eigen appartement heeft. De ruime woonunits meten elk 31 vierkante meter en hebben een eigen voordeur, hal, woonkamer met kitchenette, badkamer/wc en slaapkamer. Wat een aantal moeders vanmiddag ook vol trots lieten zien aan belangstellenden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen