Spetterende start van Fête de la Musique 2019 in Ermelo

Het Fête de la Musique evenement kende gisteravond 21 juni een spetterende start met het openluchtconcert op het Raadhuisplein van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en een fantastisch gastoptreden van zangeres Shirma Rousse.

Met fotoreeks door Eva te Brake.

Muzikaal spektakel
Het was een geweldig muzikaal spektakel, dat werd bijgewoond door een kleine duizend bezoekers, voor een belangrijk deel bestaande uit senioren. Na het openingswoord van burgemeester Baars kon het publiek genieten van een aantal schitterende nummers van het internationaal befaamde KMK-JWF.

Uit je dakkie
Vervolgens was er een optreden van soliste Shirma Rousse. “Volgens de waanzinnig, knappe burgemeester van Ermelo, gaan jullie allemaal uit je dakkie’’, aldus de zangeres, die met haar soulvolle en rijke stemgeluid er een echt feestje van maakte. Ze bracht een aantal nummers van Aretha Franklin en een prachtige vertolking van Purple Rain ten gehore.

Hoogtepunt
Eén van de hoogtepunten was de uitvoering van Brothers of Arms van Dire Straits door de Johan Willem Friso Kapel samen met gitarist Jay-P, een toptien-nummer voor de vele aanwezige veteranen.

Goede band
Het Relatieconcert was aangeboden door kolonel de Jong, commandant van de Koninklijke Militaire School om de goede band met de gemeente Ermelo te onderstrepen.

Bedankt
Dick van Leeuwen, voorzitter van het Fête de la Musique, bedankte na afloop de musici voor het schitterende optreden, een unieke opening van het muziek-evenement, dat vandaag zaterdag 22 juni, verder gaat met maar liefst 138 optredens op 30 podia.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen