Fête de la Musique Ermelo 2019 start vrijdag 21 juni op Raadhuisplein

Foto: Archief Bram Burggraaff

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ verzorgt op vrijdag 21 juni de opening van de twaalfde editie van Fête de la Musique 2019 en tevens de Regionale Veteranendag met een openluchtconcert van 20.15 tot 21.45 uur op het Raadhuisplein.

Beide evenementen vinden een dag later plaats op zaterdag 22 juni.

Klinkende opening 
De stichting Fête de la Musique draagt zorg voor de organisatie van het Relatieconcert en is heel blij met de klinkende opening van het evenement dit jaar. Bezoekers, die graag willen zitten, wordt verzocht zelf een stoeltje mee te nemen.

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso is een professioneel orkest van de Koninklijke Landmacht en bestaat uit 53 muzikanten. Het is de oudste kapel van Nederland en is internationaal befaamd. Het orkest speelt zoveel mogelijk origineel repertoire, maar ook eigen versies van klassieke muziek en filmmuziek.

Tijdens het concert wisselen diverse stijlen elkaar af, van modern tot klassiek. Ook is ere en optreden van Shirma Rouse als soliste. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland.

Zaterdag
Op zaterdag begint Fête de la Musique om 10.00 uur, eveneens op het Raadhuisplein, met een leerlingenoptreden van Poko Crescendo. Het publiek kan de hele dag optredens bezoeken van bandjes, koren, dansgroepen en van toneel, cabaret tot dichtkunst op binnen- en buitenpodia vanaf ‘t Weitje tot op Landgoed Veldwijk.

“Wij als stichting Fête de la Musique zorgen voor alle randvoorwaarden, zoals geluid en podia”, zegt voorzitter Dick van Leeuwen. “Vanwege de vele aanmeldingen gaan we wat langer door tot een uur of zes.”

Met veel genoegen kijkt Dick terug op de editie van vorig jaar. “Volgens winkeliers maakt FDLM het dorp niet alleen gezellig, maar is het tevens goed voor de omzet. Met name de horeca spint garen bij dit evenement, want ze hebben het superdruk. De horeca-ondernemers vinden het FDLM in die zin zo belangrijk, dat ze het muziekfeest ook sponsoren.’’

Vorig jaar was het Stationsplein naast de Halte voor het eerst volledig geprogrammeerd door muziekpodium Estrado uit Harderwijk. “Dat is toen zo goed bevallen, dat dit opnieuw gebeurt.’’ Voor meer informatie: Dick van Leeuwen: 06-45912866 of [email protected] of de vernieuwde website: fetedelamusique-ermelo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden