Berkenhof en Natuurtuin winnaars CDA-initiatief ‘Heel Ermelo Bakt’

Foto: Avinash Ramasray

De publieksprijs van de eerste editie van ‘Heel Ermelo Bakt’, dinsdagavond 11 juni, is gewonnen door Sandra Papeveld van GGZ Centraal, die meedeed met activiteitencentrum Berkenhof. Zij bakken bij hun dagbesteding vooral suikervrij om de gezondheid te stimuleren en hadden een prachtige chocoladetaart gemaakt.

Als prijs ontving Sandra een cadeaubon voor Schoonheidssalon Bellisimo van Liesbeth Staal.

Juryprijs
De juryprijs ging naar Ineke Jonker namens De Natuurtuin. Zij had een spectaculair lekkere Georgische walnotentaart gemaakt, die enkel Ermelose ingrediënten bevatte, omringd door grassen en koeien.

Bij haar presentatie benadrukte Ineke de zorgen en weerstand, die zij ervaart. Om ideeën te realiseren en subsidies te kunnen aanvragen is een vergunning van de gemeente nodig, die tot op heden niet is afgegeven. Jonker heeft op een creatieve manier een politiek item onder de aandacht gebracht.

Vakjury
De vakjury werd gevormd door Anne-Wil van Kaneel&Kruimels, Giorgi van De Ontmoeting en Rianne van de De Oude Meul. Na het proeven van de taarten van de dertien deelnemers maakten zij bekend wie de winnaar was en als prijs de waardebonnen ontving van de drie bedrijven, die zij vertegenwoordigden.

Kun je bakken?
De avond in de Julianaschool was een initiatief van CDA-raadslid Daphne Visser in samenwerking met CDA-statenlid Daisy Vliegenthart. Onder het motto: “Kun je bakken als de beste, of ben je trots op jouw recept, organisatie, product of ideaal? Doe dan mee met ‘Heel Ermelo Bakt’.

Daphne Visser: “Het draait het erom, dat mensen uit de samenleving elkaar ontmoeten, inspireren en genieten. Creativiteit en inzet kan leiden tot nieuw inzichten. De bakkers hebben hun creativiteit ingezet om de zintuigen te prikkelen. Zo komt het verhaal, dat ze over zichzelf, hun organisatie of ideaal willen vertellen nog beter tot zijn recht.’’

Daisy Vliegenthart
Na het welkomstwoord vertelde Daisy Vliegenthart iets over haar werk als Statenlid voor het CDA. Zij is na de Provinciale Statenverkiezingen begonnen aan haar tweede termijn en heeft onlangs deelgenomen aan de verkiezing van de leden van de Eerste Kamer.

Deelnemers bakwedstrijd
De maatschappelijke organisaties, die voor prachtige taarten hadden gezorgd, waren: De Dorpskookplaats, centrum voor dagbesteding, Stichting Huilbaby’s, Stichting Welzijn Ermelo, Inloophuis De Parasol, Kind/moederhuis Damaris,

Family Factory, network van ouders, GGZ Centraal en Natuurtuin Telgter Eng. Daarnaast hadden Oldrik Weingard, Kirsten Lopers, Teuni de Bruijn, Christianne van den Berg en Chris van Utrecht, als individuele deelnemers, voor fraaie en heerlijke taarten gezorgd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen