Zestige Avondvierdaagse Ermelo pakt kleurrijk uit

Een bonte stoet aan wandelaars maakte vanavond, donderdag 6 juni, de intocht tijdens de  60e Avondvierdaagse Ermelo. Op allerlei mogelijke manieren werd er kleurrijk uitgepakt.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Kilometers lang
Of het nu de muziekkorpsen waren, de vrolijke traktaties, de glunderende wandelaars van jong tot oud tot Kosse Jonker en zijn vrouw Frouwkje van het Avondvierdaagse-comité die in het zonnetje werden gezet; het was één groot kilometers lang feest vanaf de Immanuelkerk door de Stationsstraat, de bocht om over de Dirk Staalweg, terug naar het DVS-terrein.

Intercultureel
Wat vooral opviel bij de kinderen van de verschillende scholen, is hoe heerlijk multicultureel Ermelo eigenlijk is. Van wit, bruin, iets donkerbruiner tot heel erg bruin trok aan het publiek voorbij. Met in ieder geval één gemeenschappelijk deler: het wandelplezier van de afgelopen dagen en de waardering die ze vanavond kregen.

Vermoeid
Maar wit of bruin, het spreekwoordelijk ‘wit om de neus zien’ geldt kennelijk voor alle huidskleuren. Want vooral bij de jongere kinderen viel de vermoeidheid van avonden achter elkaar wandelen van hun gezichtjes af te scheppen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden