Julianaschool Ermelo rent rondjes voor Stichting Opkikker

In een kwartier zo veel mogelijk rondjes lopen voor Stichting Opkikker; dat doe je dan toch rennend?! De leerlingen van de Julianaschool vanmiddag, dinsdag 14 mei, wel. Want de organisatoren van de sponsorloop, Lynn (11) en Jayden (6)  zitten bij ze op school.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Syndroom van Noonan
Lynn en Jayden zijn beide ambassadeur van Stichting Opkikker, de stichting die met veel vrijwilligers Opkikkerdagen organiseert voor gezinnen met een ziek kind. Samen met hun ouders Suzan en Erik Groenenberg organiseerden zus en broer de sponsorloop. Jayden heeft namelijk het syndroom van Noonan, waarbij hij kampt met verschillende hartafwijkingen. Ook is Jayden afhankelijk van sondevoeding.

Opkikkerdag
Suzan en Erik vertelden: “Vier jaar geleden hebben wij als gezin een super Opkikkerdag gehad. Het was een dag om even te vergeten dat je ziek bent. Wat een onvergetelijke herinnering is voor het leven. Maar zo’n Opkikkerdag is ook heel belangrijk voor de rest van het gezin.”

‘Willen jullie helpen?’
Als ambassadeur van Stichting Opkikker proberen Lynn en Jayden zoveel mogelijk geld op te halen om nog meer kinderen zo’n onvergetelijke dag te bezorgen. Suzan: “Zo hebben we met de collectebus gelopen, mobieltjes verzameld tot een koffiemorning georganiseerd. Maar dit jaar wilden we graag groot uitpakken. Daarom hebben we besloten om aan de Julianaschool te vragen of ze ons willen helpen.”

Eén groot feest
Het onderwijsteam reageerde erg enthousiast op het verzoek, en zette alle zeilen bij om het in te passen in het schoolrooster. Het werd dan ook één groot feest op het schoolplein. De kleintjes liepen hun rondjes een kwartier lang op het plein en vervolgens de groepen 3, 4 en 5 rondjes van 250 meter om en door de school. De kinderen van van de groepen 6,7 en 8 maakten er een complete hardloopwedstrijd van met een groot rondje van 400 meter om de school, aangemoedigd door hun schoolgenoten.

‘Oh, oh’
Niet om van elkaar te winnen overigens, maar om zo veel mogelijk rondjes te rennen binnen een kwartier. Zodra ze een stempel hadden gescoord zetten ze de sokken erin voor het volgende rondje. Een moeder grijnsde: “Oh, oh, dat gaat me geld kosten, want ik heb mijn kind beloofd per rondje te sponsoren.”

  • Op zaterdag 18 mei gaan Suzan, Erik, Lynn en Jayden het totaalbedrag van de sponsorloop en een heleboel mobieltjes, aanbieden bij Stichting Opkikker tijdens de Ambassadeursdag.

Reacties

gallery
43102
In een kwartier zo veel mogelijk rondjes lopen voor Stichting Opkikker; dat doe je dan
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20190514/julianaschool-ermelo-rent-rondjes-voor-stichting-opkikker/
2019-05-14T16:20:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/05/14161637/20EN-Kikker1.jpg
Nieuws