Willem Holtrop Hospice in Ermelo krijgt 7 sta-op stoelen cadeau

Verpleegkundige Margrieta Hilz, Mirte Sol, Laura Jansen, Marcel Melk en Ton Sol.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Van ongekende toegevoegde waarde. Dat zijn de sta-op stoelen die het Willem Holtrop Hospice in Ermelo cadeau krijgt. Vanmiddag, donderdag 9 mei, werd het eerste exemplaar geleverd.

Ernstig ziek
Aanleiding voor de idee van een sta-op stoel kwam van Ton Sol. Zijn vrouw Marjan was ernstig ziek en verbleef vanaf half mei tot half november vorig jaar in het Willem Holtrop Hospice, waar zij ook overleden is. Gedurende de periode in het hospice waar zij liefdevol werd verzorgd, waren Ton en zijn dochter Mirte natuurlijk kind aan huis.

Zelfstandigheid inleveren
Stukje bij beetje vertelde Ton, moest Marjan door haar ziekte haar zelfstandigheid inleveren. “De eerste tijd kon Marjan nog alles. Maar op een gegeven moment niet meer. Een toiletbezoek bijvoorbeeld was moordend voor Marjan en de vrijwilligers. Dat was niets voor haar, want ze wilde tot het laatst toe alles zo veel mogelijk zelf doen.”

Waken bij Marjan
Waarop Ton een bezoek bracht bij Prominent in Nunspeet, en de situatie voorlegde. Zo heeft Marjan nog 2 maanden profijt gehad van de sta-op stoel die Prominent leverde. “Bovendien”, vervolgde Ton, “was deze stoel ook erg comfortabel voor ons als familie, wanneer wij waakten bij Marjan.”

Wish Factory
Dankbaar voor de liefdevolle zorg van zijn vrouw in het Hospice, en het feit dat hij ook mensen in een soortgelijke situatie wil steunen, deed Ton een beroep op zijn jubilerende werkgever. Hij werkt namelijk als proces-engineer bij AWL Techniek in Harderwijk. Het bedrijf dat wereldwijd opereert als specialist in verbindingstechnologie viert het 25-jarig jubileum, gedurende een jaar lang. Onderdeel van de jubileumactiviteiten is de Wish Factory, waarbij alle medewerkers een wens mogen indienen.

Niets mooiers bedenken
Ton twijfelde geen moment en diende de wens in voor een sta-op stoel voor het Willem Holtrop Hospice. Een wens die gehonoreerd werd. Laura Lansen, directeur van het Willem Holtrop Hospice, reageerde blij op het gulle gebaar. “Ter nagedachtenis van Marjan was er ook niets mooiers te bedenken.”

Grote opknapbeurt
De donatie van de gloednieuwe en comfortabele sta-op stoel valt precies samen met de grote opknapbeurt die het 17-jarige hospice op het moment krijgt. “Toen hadden wij zoiets: ‘wat zou het mooi zijn als elke kamer zo’n fijne stoel krijgt.”Het Steunfonds van het hospice die alle giften beheert was het met Jansen eens, en besloot de overige 6 sta-op stoelen te financieren.

Gul gebaar van prominent
Bovendien leverde Prominent de sta-op stoelen met een fikse korting. Accountmanager Marcel Melk lichtte toe dat Prominent een assortiment heeft bestaande uit voor de zorg op maat gemaakte stoelen. “Onder de stoelen voor het hospice bijvoorbeeld zitten wieltjes zodat iemand de stoel kan duwen, de stoel is verstelbaar, er kan eventueel een tafeltje op worden gemonteerd en de leuningen kunnen eraf voor transfer van de stoel van de persoon naar bed.” Daarnaast is de sta-op stoel uitgerust met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden