Honderd kilo appels schillen voor Duchenne Heroes-team De Mollen uit Ermelo

Het is vanavond, donderdag 9 mei, een drukte van belang in huize Mol. Acht dames: Wendy, Anke, Marijke, Linda, Janice, Anneke, Ramona en Lotte schillen, boren het klokhuis uit en snijden maar liefst 100 kilo appels. Ze worden bestemd voor de overheerlijke appeltaarten van de Moederdag-actie, waarvoor de opbrengst bestemd is voor Duchenne Heroes-team De Mollen uit Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Alles voor Duchenne-Heroes-team
Het kan niet anders dan dat de dames morgen spierpijn van jewelste hebben in hun handen, vingers en polsen. Want ga er maar aanstaan bij de aanblik van al die manden vol met appels. Lamme kaken zullen ze ook hebben, want het geklets en gelach is niet van de lucht. En morgen is er opnieuw een dag van noeste arbeid. Maar ze doen het graag; alles voor Duchenne Heroes-team De Mollen.

Dodelijke spierziekte
Het team bestaat uit Jaap Mol en Arne Schippers, dat van 8 tot en met 14 september 2019 vanuit Frankrijk de monstertocht van 700 kilometer in 7 dagen door 5 landen fietst. Jaap fietst de tocht voor de achtste keer en Arne voor de vierde keer. Doel is opnieuw zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor kinderen met Duchenne spierdystrofie. Er is immers nog steeds veel geld nodig voor een goedwerkend geneesmiddel tegen de wrede en dodelijke spierziekte die vooral jongens treft.

‘Schilmeisjes’
Terwijl de ‘schilmeisjes’ druk zijn met de appels vouwen beide mannen de taartdozen in elkaar voor de appeltaarten. Elke doos wordt beplakt met een sticker van het bekende Duchenne Heroes-team De Mollen-logo. Inmiddels hebben allerlei acties en giften van sponsors en particulieren 22.000 euro opgebracht. Dat lijkt veel, maar mag nog veel hoger als het aan de mannen ligt.

Hoge opbrengst
De appeltaarten-actie voor Moederdag levert maar liefste 1000 euro op, terwijl het maximaal aantal wat wordt gebakt 100 is. De hoge opbrengst is te danken aan de belangeloze medewerking van veel sponsoren. Zo gaat Bakker van Bentum de appeltaarten bakken die kant kant en klaar worden aangeleverd door de meisje en de mannen. Het enige dat de bakker hoeft te doen is ze in de oven schuiven.

Honderd kilo appels
De appeltaartmix is daarnaast gesponsord door de Oude Meul via de Bakzolder. Honderd kilo appels mocht Jaap Mol gratis en voor niets afhalen bij Maaike en Gaia uit Dronten. De roomboter is is gesponsord door de Boni en Albert Heijn. “De Jong Verpakking uit De Lier heeft de taartendozen gratis geleverd en hier ook nog gebracht.”

Ook trek?
Deze belangeloze medewerking maakt dat de kostprijs van een appeltaart erg laag kon worden gehouden. Ook trek in zo’n overheerlijke appeltaart waarmee je bovendien het goede doel steunt? Voor Vaderdag op 16 juni wordt opnieuw een appeltaartactie gehouden.

  • Geef je bestelling dan zo snel mogelijk door via [email protected] Het maximaal aantal is 100 appeltaarten, en op=op! Een appeltaart kost 12,50 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden