Slechts twee ‘buitjes’ treffen Koningsdag Ermelo 2019

Koningsdag in Ermelo, zaterdag 27 april, kampte slechts met twee ‘buitjes’. Maar de eerste was wel een forse en langdurige regenbui. Al vroeg in de ochtend kwam het hemelwater met bakken uit de lucht. Pas tegen half elf werd het droog. In de loop van de dag liet de zon zich zelfs regelmatig zien. Om tegen een uur of drie weer even tekeer te gaan.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Koude start
Niettemin hadden de vroege vogels die deelnamen aan de kleedjesmarkt een kletsnatte en koude start. Met veel kunst en vliegwerk probeerden ze zichzelf en hun waar droog te houden. Wat amper lukte. Zelfs degenen die met een kleedje in winkelcentrum de Enk ‘onderdak’ zaten, waren nat tot op het bot.

Blauwe lippen
Ook de kooplui achter hun marktkramen bibberden, oogden bleek en sommigen hadden blauwe lippen van de kou. Maar stoer als de meesten waren lieten ze zich niet uit het veld slaan. Van dekens, afdekzeilen tot een oranjebitter; alles werd uit de kast gehaald om tot het eind te blijven en hun spullen te slijten.

Aubade
Ook de aubade hield het niet droog. Daarom besloot Oranjevereniging Ermelo deze te verplaatsen naar de hal van het gemeentehuis. Ondanks het weer was de opkomst van zanglustigen groot.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden