Leerorkest van Beatrixschool Ermelo geeft twee spetterende uitvoeringen

Foto: Eigen foto

De Beatrixschool heeft donderdag 11 april twee uitvoeringen gegeven in de Dialoog als afsluiting van het muziekproject Leerorkest in samenwerking met docenten van Cultuurkust.

Ruim 300 (groot)ouders en belangstellenden zagen een geweldige concert ‘s morgens van groep 5/6 en ‘s middag van groep 7/8.

Professionele musici
De kinderen van de Beatrixschool hebben de afgelopen 10 weken les gehad van professionele musici. Henk Buurman (trompet), Rolf Buijs (alt-viool), Arturo Murusabal (cello) en Rosa Spearman (zang) maakten de kinderen vertrouwd met de instrumenten en studeerden een aantal nummers met ze in.

De dronken zeeman
De presentatie van de uitvoering in de Dialoog was in handen van Wibrand van Norel. Na een introductiefilm en het welkomstlied konden het aanwezigen genieten van nummers als El Condor Pasa, Ode aan muziek, Mieke, hou je vast, De dronken zeeman, Un Poquiro Canto en De regendans.

Muzikale canon
Ook het publiek werd erbij betrokken door bij het Rondje Klassiek een muzikale canon uit te voeren en te zorgen voor extra sfeergeluiden bij The Lion sleeps tonight. Bij het onderdeel Maestro was Mevrouw Jonker (oma van Isa Hesp), de dirigent. Na afloop van de uitvoering was er een ‘Meet en greet’ met de jonge muzikanten.

‘Buitengemeen’ tevreden
Rolf Buijs, die leiding gaf aan het muziekproject was ‘buitengemeen’ tevreden over de motivatie bij de leerlingen, de wil om iets nieuws te leren, de discipline en natuurlijk het schitterende eindresultaat: De uitvoering in de Dialoog. Ook bij het publiek en de muzikanten was het enthousiasme groot.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden