Open brief aan bewoners van het Postlaantje in Ermelo

Artist Impression van de nieuwe bebouwing aan de Kerklaan.
Artist Impression van de nieuwe bebouwing aan de Kerklaan.
Foto: Team 3D uit Twello (Archieffoto)

Open brief aan bewoners van het Postlaantje in Ermelo.

Enige tijd geleden heeft u de toekomstige nieuwe buren, voorzien van een open brief. (Klik HIER voor deze open brief).
Lange tijd heeft u niets gehoord, maar uiteindelijk heb ik, als koper, besloten om u te voorzien van een reactie.

Ik heb een woning gekocht in het plan Kerklaan-Postlaantje/ de Wegwijzer. Iets waar ik erg blij mee ben. Helaas is er weinig mogelijkheid tot genieten nu het geplande bouwproces bijna dient te starten en u dit proces in bijzondere mate vertraagt.

Ik als koper dank u voor uw moederlijke bezorgdheid, maar ik acht mijzelf prima in staat tot het nemen van mijn eigen beslissingen en het trekken van mijn eigen conclusies. U werpt zich in de media op als beschermheilige van de Wegwijzer, waar ik u vriendelijk verzoek mee te stoppen. Het tegenovergestelde is waar.

U, als buurtbewoner, heeft natuurlijk al het recht om bezwaar te maken tegen het plan. Dit democratische recht kan u niet afgenomen worden.

Ik, als koper, hoef het niet eens te zijn met uw bezwaren. Ik zal u dan ook mijn zienswijzen geven op de door u aangedragen bezwaren.

Parkeren
Allereerst maakt u bezwaar tegen het aantal parkeerplaatsen in het plan.
Ik als koper vraag mij af waar u zich precies zorgen om maakt? U allen bezit over een eigen oprit voor uw woning. Van een parkeerprobleem zult u, volgens mij, geen hinder ondervinden, nu u op uw eigen perceel kunt parkeren. Het door u geschetste probleem lijkt mij overigens een probleem tussen de kopers en de gemeente, en niet tussen ú en de gemeente.
Daarbij komt kijken dat één van u zelfs gaat verhuizen. Het vermeende parkeerprobleem van dit huishouden zal zich dan vanzelf oplossen, zodra zij hun nieuwe woning betrekken. Ik ben dan ook compleet verbaasd over het feit dat deze persoon het bouwproces nog langer traineert.
Toch acht u het noodzakelijk om van mijn probleem uw probleem te maken.

Duurzaamheid
Daarnaast stelt u, dat het plan niet voldoet aan de voorwaarden van een duurzame wijk. Ik als koper, was ten tijde van het sluiten van de koopovereenkomst op de hoogte van het feit dat er geen sprake zou zijn van een duurzame wijk. Toch heb ik besloten de woning te kopen.
Wanneer over een aantal jaren blijkt dat de aansluiting van mijn woning op het gasnet gestaakt zal moeten worden, dan komen deze kosten voor mijn rekening en niet voor die van u.
Wederom acht u het noodzakelijk om van mijn probleem uw probleem te maken.

Zon
U stelt dat zo’n dertig procent van de balkons op het oosten liggen en dat van een groot deel daarvan de zonnige galerij op het westen niet gebruikt mag worden om te verblijven.
Ik heb welbewust gekozen voor een woning met de zon op het Oosten.
U acht het noodzakelijk om van géén probleem één probleem te maken.

Uitzicht
Tevens stelt u, dat bijna alle woningen uitkijken op parkeerplaatsen. Ik als koper ervaar hier absoluut geen hinder van. Wederom acht u zich het nodig om van géén probleem één probleem te maken.

Overzichtelijkheid parkeerterrein
U spreekt van het feit dat de woningen worden gebouwd rondom een onoverzichtelijk parkeerterrein, waardoor er nauwelijks ruimte voor fietsers en voetgangers is. Ook zou dit volgens u voor kinderen onveilig zijn.
Allereerst is én blijft het een parkeerplaats en geen speelplaats. Dit neemt niet weg dat het wel veilig dient te zijn.
In uw brief onderbouwt u niet waarom dit onveilig zou zijn voor kinderen. Wanneer ik naar de bouwtekeningen van de parkeerplaatsen kijk zie ik niet in waarom dit onveilig zou zijn. Het parkeerterrein ziet eruit zoals ieder ander parkeerterrein er normaliter uit ziet. Het gehele terrein is open en overzichtelijk.
U acht zich het, wederom, noodzakelijk om van géén probleem één probleem te maken.

Overstroming
Ook stelt u dat het gehele terrein wordt verhard en dat er nauwelijks groen is, dit terwijl er in Nederland steeds vaker overstromingen zijn, juist door al die verharding. Het gevoel wat mij bekruipt is te duiden middels het spreekwoord; De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
Wanneer ik door het Postlaantje heen rijd, zie ik enkel woningen met een compleet tot bijna compleet verharde voortuin en/of oprit. Wanneer ik de luchtfoto’s bekijk, zie ik dat het in de achtertuinen van u niet anders is. Wanneer deze overstromingsproblematiek u daadwerkelijk aan het hart ging, dan had ik waarschijnlijk een ander beeld aangetroffen.
U acht zich het klaarblijkelijk nodig om van ons gezamenlijke probleem alleen mijn probleem te maken.

Bouwhoogte
Als laatste vindt u de bebouwing aan de hoge kant. Het nieuw te bouwen complex zal bestaan uit 3 woonlagen. Wanneer ik oude foto’s terugkijk van het Postlaantje, was het pand wat op deze locatie stond tevens 3 lagen hoog. Qua hoogte zijn beide gebouwen nagenoeg gelijk, en dus zal uw situatie naar mijn mening niet verslechteren. Het enige verschil zal zijn dat het nieuw te bouwen pand in vergelijking met het oude pand een verrijking voor de buurt is daar waar het oude pand geen schoonheidsprijs ontving.

Graag wil ik u nog attent maken op het volgende:
Door het indienen van uw bezwaren zal er een redelijke bouwvertraging opgelopen worden. Nu ik als starter op de woningmarkt niet over de financiële middelen beschik om de woning in één keer af te betalen, heb ik een hypotheek afgesloten. Eind maart zou deze passeren bij de notaris, maar dat gaat gezien de bezwaren niet lukken.
De offerte van de hypotheek welke ik heb afgesloten zal eerdaags verlopen, inhoudende dat ik maandelijks een bedrag van ruim €450,- zal moeten betalen ter verlenging van de hypotheekofferte. Ik kan mij voorstellen dat ik hierin niet alleen ben en dat meerdere kopers dit probleem gaan ondervinden.

Nu telkens blijkt dat u graag van mijn problemen uw problemen maakt, hoor ik graag of mijn rekening dan ook bij u ingediend kan worden?

Met vriendelijke groet,
Anne Dragt, starter op de woningmarkt in Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen