112-jarige Chr. College Groevenbeek Ermelo moderner dan ooit

Cyntia Ottens en Britt Hoogerwerf hadden als jongste leerlingen van de school vanmiddag, dinsdag 15 januari, de eer de nieuwbouw van Christelijk College Groevenbeek te openen. De uitbreiding met bijna 2000 vierkante meter voor de afdeling atheneum/havo en de afdeling vmbo maakt de 112-jarige school voor voorgezet onderwijs eigentijdser dan ooit.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Prettig en vriendelijk
“De uitbreiding is op basis van onderwijs in de toekomst”, illustreerde directeur/bestuurder Leo Duifhuizen “De extra lokalen zijn licht, transparant en gevarieerd, zodat onze leerlingen in een prettige omgeving kunnen werken met een vriendelijke sfeer.”  Naast extra lokalen kreeg Groevenbeek er ook flexibele leerpleinen, overblijfruimtes en een vernieuwde ruimere leerlingenentree bij. De nieuwe onderwijsruimtes zijn een prachtige verbeelding van de onderwijsvisie. Leerlingen krijgen steeds meer mogelijkheden voor eigen keuzes en onderwijs op maat. Dit vraagt om gedifferentieerde leerwerkplekken waarin leerlingen zelfstandig of in groepjes kunnen werken, waar docenten aan kleine groepjes instructie kunnen geven en leerlingen onderwijsprojecten aan elkaar kunnen presenteren.

Voor 2500 euro
De uitbreiding liep flink in de papieren. PR-man Rein Tanis illustreerde lachend: “En dan te bedenken dat de eerste school van Groevenbeek voor 2500 euro werd geleverd. Dat was in 1907 de Christelijke School voor mulo aan de Dirk Staalweg. Tegenwoordig heb je voor dat geld nog geen half digibord.”

Grootste school
Op het moment heeft Groevenbeek 3050 leerlingen, waarvan 450 op Groevenbeek in Putten. De groei van leerlingen is in die zin fors toegenomen. “Tegen de verwachtingen in eigenlijk”, zei Duifhuizen. “Dus we doen iets goeds, veel goeds zelfs.” Wat maakt dat Groevenbeek de grootste school voor voorgezet onderwijs is de wijde omgeving.

  • Vrijdagmiddag 25 januari is er van 16.00 tot 18.00 uur een open huis waarbij iedereen in de gelegenheid wordt gesteld de nieuwbouw te komen bezichtigen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen