Johan Kleijer (12) scoort dikke fooi met kerstbomenactie in Ermelo

Johan Kleijer.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Johan Kleijer (12) kon zijn geluk niet op dit jaar tijdens de traditionele kerstbomeninleveringsactie van de gemeente Ermelo, vandaag, woensdag 9 januari. Bij een kerstboom die in de tuin van een woning aan de Suikerbakker lag vond hij een briefje met wel een heel lucratief aanbod.

Een briefje
In navolging van zijn broer Ruben (18) doet Johan doet al jaren mee met de actie. “Met mijn skelter en aanhanger rijd ik dan het hele dorp rond. Dat vind ik zo leuk om te doen.” Tijdens zijn ‘strooptocht’ maakte een vrouw Johan attent op de bewuste kerstboom. “Zij zei ook nog: ‘Er ligt ook een briefje onder de boom’.” Daarop stond geschreven:

Ben jij degene die deze boom naar de afvalverwerker brengt?
Ben jij een geluksvogel?
Kijk even bij de lamp bij de voordeur, hier zit jouw fooi.

Grote waardering
“Ik kijk vervolgens bij de lamp, en daar ligt een briefje van 5 euro! Wat vond ik dat leuk, want het is toch een grote waardering voor al het werk dat je dagen achter elkaar doet.” Met de 5 euro fooi scoorde Johan in één klap de opbrengst van 10 kerstbomen. Voor iedere boom krijgen kinderen tot 14 jaar namelijk 50 eurocent van de gemeente Ermelo.

In de spaarpot
Johan had tot vandaag in ieder geval 31 kerstbomen ingezameld. “Meestal komen ook volwassenen met hun kerstboom naar het parkeerterrein van DVS. Kinderen mogen ze dan inleveren.” De opbrengst van de actie stopt Johan voorlopig in zijn spaarpot. Hij spaart namelijk geld bij elkaar voor attributen voor zijn hobby vissen.

Reacties

article
40975
Johan Kleijer (12) kon zijn geluk niet op dit jaar tijdens de traditionele kerstbomeninleveringsactie van
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20190109/johan-kleijer-12-scoort-dikke-fooi-met-kerstbomenactie-in-ermelo/
2019-01-09T15:54:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/01/09155336/02EN-JohanKerstboom.jpg
Nieuws