Prins Willem Alexanderschool Ermelo viert hoogste punt nieuwbouw

“Wat tocht het hier, en het lekt ook”, merkten sommige leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool vanmiddag op, donderdag 29 november. Ze vierden dan ook het hoogste punt van hun nieuwe school, waarvan de contouren al laten zien hoe prachtig het gebouw wordt. Maar de ramen zitten er natuurlijk nog niet in, en alles is nog niet onderdak.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

In brand?
Geheel in stijl werd het hoogste punt gevierd met de ‘bouw-workshops’ metselen, voegen, elektriciteit, dakpannen leggen, beton storten in een bekertje, puzzelen met tapijt én een heuse brandoefening door een echte brandweerman. “Hiermee wil ik de kinderen bewustmaken wat te doen bij een brandmelding.” De oefening leek zo echt, compleet met het afgaan van het alarm en de nodige rookontwikkeling, dat een argeloze voorbijganger moet hebben gedacht dat de school in brand stond.

Sinds 2008
Christie van Seventer, directeur Prins Willem Alexanderschool, hoopt april 2019 te verhuizen naar het nieuwe schoolgebouw aan De Wetstraat, een paar meter verder dan de huidige school. Daar zien alle betrokkenen erg naar uit, want er wordt al sinds 2008 geijverd voor een nieuwe school. Op 7 december 2017 voerde de school nog een ludieke actie om de druk voor nieuwbouw op te voeren. Wat effect sorteerde; vlak voor de kerstdagen van 2017 gaf de gemeenteraad extra gas om om het proces rond de nieuwbouw te versnellen.

De aanhouder wint
Aan wethouder Wouter Vogelsang was de eer de de ‘bouw-workshops’ te bezoeken. In zijn toespraakje refereerde hij aan het lange tijdspad voordat de schop voor de nieuwe school de grond inging. “Jullie zijn er 10 jaar lang mee bezig geweest, en de aanhouder wint.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen