Stralend welkom voor Sint en zijn zwarte pieten in Ermelo

Ermelo bezorgde vanmiddag, zaterdag 17 november, Sinterklaas en zijn zwarte pieten wel een heel warm welkom. De lucht was strakblauw en heel veel kinderen, ouders en opa’s en oma’s stonden het beroemde gezelschap uit Spanje op te wachten.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Voorpret
De voorpret van de intocht begon natuurlijk al op de parkeerplaats van het Kerkelijk Centrum. Steeds meer fans verwelkomen Sinterklaas daar. Voor een onderonsje, om met Sint en zijn pieten op de foto te gaan tot vast de zakken vol te laten stoppen met pepernoten. Tot Sinterklaas vriendelijk maar beslist zei: “Nu klim ik op mijn paard, want de burgemeester en een heleboel kinderen op het Raadhuisplein wachten op mij.

Aria’s 
Met de politiewagens voorop toog de stoet via een kleine omweg naar het Raadhuisplein waar het feest al in volle gang was. Van verre hoorde het gezelschap de aria’s door het centrum van Ermelo galmen. Of dit geluid binnen de regels van het aantal toegestane decibellen viel, was nog maar de vraag. Het gegalm had alles te maken met de feestelijke en amusante talentenshow verzorgd door theatergroep Spiegel.

Feestelijk welkom
Eenmaal gearriveerd ging natuurlijk alle aandacht uit naar Sinterklaas die hartelijk werd verwelkomd door burgemeester André Baars. Na het feestelijk welkom vervolgden Sint en zijn pieten de intocht via de Stationsstraat, hielden een stop in De Enk om verder te rijden naar het Pakjeshuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden