Markt Tweezijdig Geven: ‘Al richting de € 300, en we hebben nóg een uur te gaan!’

Het enthousiasme was zaterdag 10 november erg groot op de markt Tweezijdig Geven in de Immanuelkerk. Zowel onder de bezoekers als onder de kraamhouders die zich inzetten voor ontwikkelingssamenwerking buiten de Nederlandse grenzen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Vol vuur
“We gaan al richting de 300 euro”, jubelden Maria Kraaijeveld en Harma Tip, “en we hebben nóg een uur te gaan.” Maria en Harma zetten zich namens de stichting Onyame in voor vrouwen en kinderen in Ghana, die onder de armoedegrens leven. Tijdens de markt vertellen ze vol vuur over het doel van de stichting. Daarnaast verkopen ze de meest leuke en aparte cadeautjes waarvan de opbrengst is bestemd voor Onyame. Wat varieert van in Ghana gemaakte kerststallen, jam tot heel bijzondere felgekleurde rechthoekige doeken van ongeveer anderhalve meter lang. Maria demonstreerde: “Met deze doek die gemaakt is van afvalmateriaal, is het zó handig om je rug te wassen.”

Duizend tassen
Minstens zoveel aanloop had Anneke Tuinema-Verwoerd die namens Stichting Support CSA Trust de kraam bemande. “Wij hebben doofstomme meisjes in India leren naaien zodat ze in hun onderhoud kunnen voorzien. Zo hebben ze dit soort tasjes gemaakt”, showde ze het exemplaar. “En het heeft gewerkt, een bedrijf in India plaatste bij hen een order voor 1000 tassen.”

Gebak
Nora (9) en Iris (6) uit Putten smulden van een stuk gebak. Ze hielpen ook mee in de kraam om de Stichting The Flame Foundation te promoten, en spulletjes te verkopen. De stichting neemt het op voor kwetsbare kinderen die gehandicapt zijn of wees en onder de armoedegrens leven. In Kenia worden deze kinderen namelijk vaak verwaarloosd.

Meten, knippen, plakken
Marianne en Roelof zetten hun creativiteit in voor World Vision die kinderen wereldwijd in nood helpt. Met papier, meten, knippen en plakken maken ze prachtige cadeautjes, die grif van eigenaar verwisselden. Van kaarten, 2 stuks tweedimensionale theepotten van papier die een glas met snoepjes erin omvatten, gevouwen zakjes met thee tot cadeaudoosjes.

Driezijdig Geven
De dames van Lwengo Kids Foundation stonden zelfs voor Driezijdig Geven. “Vrouwen in Uganda maken en verkopen namelijk de spulletjes die wij hier verkopen, de opbrengst is voor de Foundation en wie het cadeautje heeft gekocht maakt een andere weer blij.”

Gesorteerd fruit
Ook een dame van ‘Vlijtige Vingers Polen’die voedselhulp biedt voor bejaarden en kinderen was van de partij. Net als Peter en Arjon die mandjes gesorteerd fruit verkochten voor Jedidja die zich inzet voor kinderen en jongeren in Guinee-Bissau tot Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden