Langste Ontbijttafel van Ermelo 2018 scoort € 2100 voor tieners en pubers van de Voedselbank Harderwijk/Ermelo/Putten

Gijs van Norden, Yolanda Bos en Antoinette Walenberg.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Van een cadeaubon, boxershort, een paar sokken, lekker luchtje, zeep, douchegeld, armbandjes, nagellak, ringetjes tot lectuur voor de tieners en pubers van de Voedselbank Harderwijk/Ermelo/Putten. De 2100 euro die het Ontbijt van Ermelo met de langste ontbijttafel op zaterdag 26 mei opbracht, geeft de Voedselbank legio mogelijkheden.

Het bedrag werd in de vorm van een symbolische cheque vandaag, donderdag 8 november, overhandigd door Yolanda Bos namens het bestuur van het Ontbijt van Ermelo, aan Gijs van Norden, coördinator van de Voedselbank vestiging Ermelo, en Antoinette Walenberg, algemeen coördinator bij de Voedselbank Harderwijk.

Altijd tekort
Antoinette Walenberg: “De gewoonte is dat we onze cliënten een verjaardagspakketje geven als ze jarig zijn. Voor jonge kinderen is het met de spullen die we gedoneerd krijgen nooit een probleem. Voor tieners en pubers hebben we echter altijd een tekort aan cadeautjes. Met het geld van het Ontbijt van Ermelo kunnen we praktische en leuke spullen kopen, waarmee ‘onze dames’ met heel veel liefde een verjaardagspakket zullen samenstellen.”

Vergeten groep
De Langste Ontbijttafel Van Ermelo vond dit jaar voor de tweede keer plaats, de eerste editie in 2016, onder het motto ‘elkaar ontmoeten, elkaar (aan)spreken, naar elkaar luisteren en elkaar willen en kunnen begrijpen’. Daarnaast werd de opbrengst van de ‘verkochte tafels’ bestemd voor het goede doel. Editie 2018 koos de organisatie de opbrengst te bestemmen voor de tieners en pubers van de Voedselbank Harderwijk/Ermelo/Putten. Het is namelijk een groep die vaak vergeten wordt, terwijl ze juist veel support nodig hebben.

Alternatief
Hoewel de 26e mei dit jaar een zonovergoten zaterdag betrof met tropische temperaturen, viel de opkomst van het aantal deelnemers tegen. Yolanda Bos: “In deze vorm zal het dan ook niet meer plaatsvinden. Wel willen we iedereen bedanken die eraan heeft meegewerkt het evenement mogelijk te maken. Als bestuur gaan we de komende tijd nadenken over een alternatief waarbij verbinding en saamhorigheid centraal staat. Want wij vinden het belangrijk iets te doen dat mensen op een mooie manier bij elkaar brengt.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden