Buurtbus Ermelo zwaait Wybe de Vries (75) uit

Eefke Sonnenberg, Reyer Hoeve, Jannie en Wybe de Vries en Jenny Kuiper.
Eefke Sonnenberg, Reyer Hoeve, Jannie en Wybe de Vries en Jenny Kuiper.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Wybe de Vries (75) reed vandaag , woensdag 7 november, zijn laatste rit als vrijwillige chauffeur op de Buurtbus Ermelo. “Erg jammer, maar goed, het is de leeftijd hè. Ze zijn wel van plan de leeftijd op te schroeven, maar voor mij komt dat te laat.”

Veertien jaar
De Vries heeft met de meeste plezier 14 jaar lang passagiers vervoerd door Ermelo, Horst, Speuld, Drie, Garderen en Houtdorp. “Het leuke aan deze vrijwilligersklus vind ik dat je dienstbaar bent en de kernen met elkaar verbindt. Zo vervoer je gasten naar de camping, studenten tot andere mensen die anders geen vervoer hebben.” De route van Buurtbus Ermelo verveelde De Vries nooit. “Naar Garderen is een prachtige rit met de wisseling van de seizoenen.”

Voorzitter
De Vries is ook al 6 jaar lang voorzitter van het bestuur van Buurtbus Ermelo. Voorlopig draagt hij de voorzittershamer nog niet over. “We gaan op termijn wel op zoek naar een nieuwe voorzitter. Maar ik blijf net zo lang tot er een goede oplossing voor is gevonden.”

Bloemen
Het bestuur liet De Vries natuurlijk niet zo maar gaan nadat hij zijn laatste rit had gereden. Ter hoogte van Eetcafé De Vos aan de Horsterweg stonden bestuursleden Jenny Kuiper, Eefke Sonnenberg en Reijer Hoeve én PR-man Jan Mondria, De Vries en zijn vrouw Jannie op te wachten met een groot bos bloemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen