Rommelschuurtje levert 27.000 euro op voor Willem Holtrop Hospice Ermelo

Riet en Henk Kuyt en Laura Jansen.
Riet en Henk Kuyt en Laura Jansen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Niet alleen vanuit Ermelo en omgeving weten inwoners het Rommelschuurtje te vinden in buurtschap Leuvenum aan de Jhr. De. C.J Sandbergweg 78. Toeristen die uit heel Nederland komen ook. De verkochte ‘rommel’ leverde maar liefst 27.000 euro op voor het Willem Holtrop Hospice in Ermelo.

Leuvenumse variant
Het Rommelschuurtje is een initiatief van Henk (72) en Riet Kuyt (70). Na 40 jaar te hebben geboerd op het agrarisch bedrijf tegenover de restaurant De Zwarte Boer, verhuisde het echtpaar ruim 7 jaar terug naar het huidige adres, een paar honderd meter verderop richting Ermelo. Ruim 6 jaar terug startten Henk en Riet Kuyt het Rommelschuurtje, een Leuvenumse variant op een kringloopwinkel in de bijbehorende schuren op hun perceel.

Opbrengst voor goede doel
Al vanaf de start nam het echtpaar zich voor de opbrengst van het Rommelschuurtje te bestemmen voor het goede doel. Geen cent wordt in eigen zak gestoken. De keus voor het Willem Holtrop Hospice werd ingegeven door hun relatie met een alleenstaande man die betrokken was bij kapel Staverden, net als Henk en Riet Kuyt.

Zo bijzonder
“Deze man kwam in het Willem Holtrop Hospice te liggen, waar hij ook is overleden. De keren dat wij hem daar opzochten viel ons de goede verzorging op. Het is zo bijzonder hoe ze daar met mensen omgaan. Bovendien kan vrijwel iedereen achter dit goede doel staan. Want alle mensen kunnen terecht in het Hospice, ongeacht hun (kerkelijke) achtergrond.”

27 keer
Elke keer als Henk en Riet Kuyt ‘rommel’ รก 1.000 euro hebben verkocht gaat het richting het Willem Holtrop Hospice. In de afgelopen ruim 6 jaar gebeurde dit 27 keer. Laura Jansen die per 1 mei 2018 is aangetreden als directeur van het Willem Holtrop Hospice, verzorgde een plaquette waarop zij haar oprechte dank uitspreekt voor 25 keer mooie giften. Op de laatste 2 giften van 1.000 euro had Laura nog niet zo snel gerekend.

Erg gewild
Henk Kuyt lachte veelbetekenend: “De houtschijven die wijzelf zagen van grote boomstammen zijn erg gewild.” In het Rommelschuurtje is werkelijk alles te koop. Van fietsen, pompoenen tot het gebruikelijke assortiment van gebruikte spullen. Spullen die ze overal vandaan gedoneerd krijgen. Vanaf volgende week kan iedereen er weer terecht voor kerstspullen.

Opknapbeurt interieur
Laura vertelde dat de opbrengst van het Rommelschuurtje wordt besteed aan de opknapbeurt van het interieur van het Willem Holtrop Hospice. Na 16 jaar is het Hospice toe aan nieuwe vloerbedekking, gordijnen tot een flinke lik verf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen