Een flat bouwen voor jongeren in buitengebied van Ermelo?

Café De Molenaer, Stationsstraat 13.
Foto: Café De Molenaer

Is een flat bouwen in het buitengebied van Ermelo met 400 wooneenheden á 300/350 per maand all-in, de oplossing voor het jongerenhuisvestingprobleem?

Dat is onder meer de inzet van het Politiek Café Ermelo op dinsdag 30 oktober in Café De Molenaer, Stationsstraat 13. Het is een editie voor jongeren tussen de ongeveer 12 en 27 jaar, maar overige belangstellenden zijn ook welkom. Het Politiek Café begint om 20.00 uur, inloop 19.30 uur, de toegang is gratis.

Hangplek en prestatiedruk
Over het onderwerp jongerenhuisvesting komt Evon Zevenbergen (24) vertellen. Hij is gemeenteraadslid in Alphen aan den Rijn en staat bekend om zijn actieve en creatieve inzet voor jongerenhuisvesting. Ook discussieert Politiek Café over hangplekken voor de jeugd onder de 18 jaar, die nog steeds graag een eigen plek wil met een bank en afdakje. Daarnaast vormt prestatiedruk onder jongeren voer voor een levendig debat.

Gasten
Aan de jongereneditie van Politiek Café werken naast Evon Zevenbergen, ook afgevaardigden van de politieke partijen mee, Chr. College Groevenbeek, de Ermelose Jongerenraad, Jongerenwerk van Welzijn Ermelo en wethouder Hans de Haan.

Ermelose Jongerenraad
Politiek Café Ermelo is een initiatief van Jan Hoogenberg, directeur van Bibliotheek Noordwest Veluwe, met medewerking van Jack van Zundert (Bibliotheek Noordwest Veluwe), Daisy Vliegenthart (CDA-Statenlid), Germa Greving (directeur Museum Het Pakhuis Ermelo) Aline Verhoef, Grietje-Akke de Haas en de Ermelose Jongerenraad.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden