Druk bezocht Ermelo Diner zelfs te horen op NPO Radio 1

Ermelodiner 2018.
Foto: Archief

Op donderdag 11 oktober heeft voor de vierde keer het Ermelo Diner plaatsgevonden, ditmaal in het Kerkelijk Centrum. Het fenomeen is ‘afgekeken’ van het Landelijk Integratiediner dat op de zelfde dag plaatsvindt.

Het Leefbaarheidsteam Ermelo had samen met Stichting Present Ermelo en Welzijn Ermelo de handen ineen geslagen om wederom een fijne avond te organiseren waar verschillende gerechten gegeten konden worden die de gasten zelf meenamen.

Eten verbindt
Deze avond is bezocht door meer dan 50 inwoners met verschillende achtergronden; van Eritrees, Syrisch, Irakees, Chinees, Turks, Surinaams tot Nederlands. Dit was ook goed terug te zien in alle gerechten die gegeten konden worden. Het doel van deze avond iwas om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met verschillende culturen of je nu jong of oud(er) bent. Om het kwartier werd er een belletje geluid zodat iedereen elkaar kon opzoeken om met elkaar in gesprek te gaan. Om daar dan ook nog lekker bij te eten was een cadeautje, want eten verbindt!

Op de radio
Niet alleen de gasten waren enthousiast zelfs de pers kreeg er lucht van. Zo heeft NPO Radio 1 een mooi radioverslag gemaakt die te beluisteren is op https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/uitzendingen/617427-2018-10-12 Even door scrollen naar 40 minuten.

  • Het Leefbaarheidsteam roept iedereen op om volgend jaar zelf ook eens een diner te organiseren, het draaiboek ligt klaar, vragen of idee├źn? Mail naar [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden