Romeins Marskamp in Ermelo krijgt gloednieuw bord

Foto: Eigen foto

Woensdag 10 oktober heeft wethouder Hans de Haan een gloednieuw bord onthuld wat bij het Romeins Marskamp in Ermelo geplaatst is. Daarbij zijn ook een tweetal beleefelementen in gebruik genomen.

Een fietstocht langs het Romeins Marskamp zal nu meer uitnodigen tot afstappen en beleven.

Op het bord, wat geïnitieerd is door VVV Ermelo en Museum het Pakhuis, staat een verwijzing naar dit museum om meer informatie over de Romeinen en het Marskamp te vinden. Daarnaast natuurlijk ook het promotionele logo van Ermelo Buitenleven met de website, zodat bezoekers worden geïnformeerd over andere activiteiten en bezienswaardigheden in Ermelo.

Museum het Pakhuis en de VVV Ermelo hebben besloten tot dit initiatief voor een nieuw bord, aangezien op het oude bord een verwijzing naar Museum Het Valkhof stond in plaats van naar het museum in Ermelo. De talloze toeristen en inwoners die langs het Romeins Marskamp fietsen of wandelen krijgen informatie over deze unieke attractie in Ermelo. Het is belangrijk dat men het verhaal van het Romeins Marskamp weet, daarmee onderscheidt Ermelo zich van andere plaatsen op de Veluwe, wat betreft dit erfgoed. Dat er ook twee beleefelementen aan toegevoegd zijn, gefinancierd door de Rabobank, maakt het Marskamp nog meer tot een aantrekkelijke attractie.

De VVV is erg blij dat het erfgoed op deze manier weer meer zichtbaar is gemaakt, naast natuur en water is dit ook een waardevolle pijler voor Ermelo. Het is belangrijk dat de recreant en inwoner het erfgoed meer gaat beleven en met name ook deze unieke attractie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen