Zilveren certificaat ECO-schools voor Chr. College Groevenbeek Ermelo

Foto: Chr. College Groevenbeek

Dinsdag 9 oktober was namens de wereldwijde organisatie ECO-schools dhr. Hak van Nispen op Christelijk College Groevenbeek om het zilveren certificaat uit te reiken.

Eco-Schools helpt om afzonderlijke projecten onder één vlag te brengen en bevordert daarmee een integrale aanpak van duurzaamheid op school. Eco-Schools streeft ernaar dat de aandacht voor duurzaamheid is ingebed in het onderwijs, de organisatie en de omgeving van de school.

Upgrade
Groevenbeek is al geruime tijd betrokken bij ECO-schools en heeft al verschillende initiatieven genomen om de school duurzamer te maken. De school heeft vanaf 2016 het bronzen certificaat reeds in haar bezit. Ze dankt de ‘upgrade’ naar zilver aan de verschillende activiteiten en projecten die worden georganiseerd in het kader van verduurzaming van de school. Yara en Niamh mochten namens de leerlingen het zilveren certificaat in ontvangst nemen.

Complimenten
Dhr. Hak van Nispen complimenteerde Groevenbeek met de manier waarop zij actief is in de school. Bij de acties is namelijk een grote groep leerlingen betrokken. Alle 3 de afdelingen hebben een eigen ECO-raad die verschillende initiatieven op het terrein van duurzaamheid ondernemen. Daarnaast zijn ook het management en een grote groep docenten betrokken bij de bewustwording van verduurzaming.

Groene vlag
Om in aanmerking te komen voor de groene vlag van ECO-schools moet Groevenbeek nog 2 stappen zetten. Een nog breder draagvlak creëren binnen en buiten de school en de slogan ‘Groen – Groener – Groevenbeek’ moet onderdeel uitmaken van het dagelijkse schoolleven zodat het voor alle betrokkenen heel normaal is om duurzaam om te gaan met zijn/haar omgeving.

Kijk ook op de site van ECO-schools

Reacties

article
39399
Op naar de groene vlag!
Dinsdag 9 oktober was namens de wereldwijde organisatie ECO-schools dhr. Hak van Nispen op Christelijk
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20181009/zilveren-certificaat-eco-schools-chr-college-groevenbeek-ermelo/
2018-10-09T16:55:16+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/10/09165457/41EN-Certificaat.jpg
Nieuws