Ton de Kruijf uit Ermelo Koninklijk Onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Ton de Kruijf, dirigent van het Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden, is zaterdagavond 6 oktober Koninklijk Onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Terwijl Ermeluiden met zijn leden en aanhang het 15-jarig bestaan vierden in gebouw Pinel, werd in de naastgelegen locatie een complot gesmeed om Ton compleet te verrassen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Helemaal verbaasd
En totaal overdonderd was Ton. “Op een gegeven moment zie tot mijn grote verbazing ik al mijn familie binnenlopen. Toen ook nog burgemeester André Baars volgde was ik helemaal verbaasd.” Baars probeerde Ton en het publiek natuurlijk nog even op een dwaalspoor te brengen door te zeggen dat hij het jubileum niet wilde missen. Toen hij echter zijn toespraak toespitste op Ton ging er bij menig man en vrouw een lampje branden.

‘Zwaaien met stokje’
Baars roemde Ton vanwege het feit dat hij niet het conservatorium heeft doorlopen, maar juist door zelfstudie en het praten met andere dirigenten het ‘zwaaien met een stokje’ heeft eigengemaakt. Bovendien dirigeert Ton sinds 2014 ook nog het Shantykoor Vrouwen van Schipper Kee uit Barneveld.

Maatschappelijk betrokken
Daarnaast heeft Ton de Koninklijke Onderscheiding verdiend voor zijn jarenlange maatschappelijke betrokkenheid bij obs De Arendshorst, Chr. College Groevenbeek en korfbalvereniging Dindoa

Reacties

gallery
39338
Ton de Kruijf, dirigent van het Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden, is zaterdagavond 6 oktober Koninklijk Onderscheiden
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20181006/ton-kruijf-ermelo-koninklijk-onderscheiden-tot-lid-orde-oranje-nassau/
2018-10-06T21:13:59+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/10/06211317/40EN-Ton11.jpg
Nieuws