Herfstachtig weer krijgt verkiezing ‘De Leukste Straat van Ermelo 2018’ er niet onder

Tien buurten dingen vandaag tijdens Burendag 2018, zaterdag 22 september, mee naar de prestigieuze titel ‘De Leukste Straat van Ermelo 2018’. Het herfstachtige weer dat gepaard ging met hoosbuien en aanhoudende regenval kreeg de deelnemende buurten er niet onder. Het smeedde juist een band van saamhorigheid.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Zwaluwstraat, De Acht Schepel, Hoge Kamp/prof Lindeboom, Kolevaarserf, Lijsterlaan, Eksterstraat/Duifstraat, Smutslaan/Lion Cachetstraat, Grote Bloemkamp, Klaverlaan en titelverdediger Garstenland dingen mee naar de titel. Ermelo.nieuws.nl wipte even aan bij de Lijsterlaan, Achtschepel en Smutslaan/Lion Cachetstraat.

Lijsterlaan
Op de groenstrook aan de Lijsterlaan wapperde de versiering in de wind en regen. Verscholen onder de partytenten hielden Roelie en Kelly, die samen met Klaas en Frits voor het eerst het initiatief hadden genomen om mee te doen aan de verkiezing, meer dan de moed erin. “Wij blijven de zonnetjes van de straat”, grijnsden de dames. Al maanden van tevoren hadden ze de buurt opgewarmd voor het evenement, en hadden 30 volwassenen en 30 kinderen gescoord. “Wij organiseren een buurtbarbecue op zijn Amerikaans in het kader van ontmoeting.”

Het duo besefte echter dat de groenstrook vandaag niet de juiste plek was voor de barbecue, waar de wind en regen te veel vat had op de bezoekers. “Maar we gaan het daarom echt niet afgelasten hoor.” Met een aantal buurtbewoners werd besloten de partytenten te verplaatsen naar de oprit van Kelly haar huis, tegen de openstaande garage aan.

De Acht Schepel
Rond een uur of drie zag het speelveld van De Acht Schepel er zo goed als verlaten uit. De versiering in de bomen was er een stille getuige van dat er een buurtfeestje was gevierd. Een aantal buurtbewoners was bezig de spullen in te pakken. Initiatiefnemers Jan, Herman, Annet en Gert vertelden een leuke dag te hebben gehad met de buurt, die al om 10.00 uur was begonnen. “Een buurbewoonster heeft gekleed in een Pipo-pak de kinderen geschminkt, we hebben gezellig koffie en thee gedronken en gevoetbald met de kinderen. Maar toen het vanmiddag echt begon te hozen ging iedereen weg.”

Smutslaan/Lion Cachetstraat
De buurtbewoners van de Smutslaan/Lion Cachetstraat hadden hun buurtfeestje verplaatst naar de oprit van Activiteitencentrum De Schakel aan de Henriette van Heemstralaan 1. Samen met de partytenten bleef het feestje redelijk beschut tegen de wind en regen. Niet dat de kinderen erom maalden. Weer of geen weer, ze genoten enorm van het snoep- en koekhappen, sjoelen, schminken en de lekkere hapjes waar Marjolein, Carola, Kristel, Joke en Diane voor tekenden.

  • Aan het eind van de middag maakt de jury van Welzijn Ermelo, onder aanvoering van wethouder Wouter Vogelsang, de winnaar bekend.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen