Nieuw in Ermelo: Stichting DOEH ijvert voor mooier, groener en vooral veiliger buitengebied

Foto: Stichting DOEH

Vandaag 21 september 2018 is de Stichting DOEH opgericht. DOEH staat voor ‘de Driehoek en Omgeving in Ermelo en Harderwijk (Drielanden)’. De oprichting valt uitstekend samen met de actie van het gemeentebestuur van Ermelo ‘Ja ik denk mee’.

Op 22 en 25 september kunnen de burgers meepraten om Ermelo mooier en groener te maken. De heer Baars, burgemeester van Ermelo, heeft er ook een filmpje over gemaakt om de burgers daartoe aan te sporen en hij bedoelt hiermee natuurlijk het prachtige buitengebied, dat vele recreanten naar onze gemeentes toe doet komen.

Dit vertelt Stichting DOEH in een persbericht.

Goed gebied
Stichting DOEH zet zich in om het buitengebied vanaf de rotonde Kolbaanweg/Julianalaan tot aan de Buitenbrinkweg richting Strand Horst mooier, groener en vooral veiliger te maken voor bewoners en recreanten. Wij willen een goed gebied creëren voor mens en dier.

Maximumsnelheid
Dat betekent ook dat de vakantiegangers vanaf de recreatieterreinen en bed-en breakfastadressen op een leuke, goede veilige manier in dit gebied moeten kunnen fietsen, wandelen met of zonder hond en naar Strand Horst moeten kunnen gaan, hetgeen ook om het verlagen van de maximumsnelheid vraagt. We gaan Strand Horst tenslotte voor veel geld tot een fantastisch recreatief gebied opwaarderen en dat betekent dat deze fietsers en wandelaars niet van de weg afgedrukt moeten worden door een overmacht van vrachtwagens die via de Fokko Kortlanglaan (stuk tussen Julianalaan en Horloseweg)/Horloseweg/Buitenbrinkweg van en naar de A28 moeten rijden.

Fijnstof- en stankvrij
Verder willen we als Stichting DOEH dit prachtige woon/werkgebied en recreatieve gebied fijnstof- en stankvrij maken en houden. Te grote bedrijven of te groot geworden bedrijven passen niet in een woon/recreatiegebied.
Dit houdt ook in dat het gebied weer vrachtwagenluw moet worden, dat de Fokko Kortlanglaan ontsloten moet worden op de Kolbaanweg, hetgeen volgens gemeente Harderwijk geen enkel probleem is.

Praat mee
Wij gaan graag in overleg met de gemeentebesturen van Ermelo en Harderwijk over bovengenoemde zaken. Zijn er burgers, die met dezelfde gedachten rondlopen en zich graag gehoord voelen door beide gemeentes: Bel ons of sluit je als contribuant (voor €10 per jaar) aan bij Stichting DOEH!

  • Stichting DOEH
  • Julianalaan 126
  • 3853KL Ermelo
  • 0642739998 of 0612033874

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden