Veluwe-Energie deelt prijzen uit voor de meeste insecten op zonnebloem

Foto: Grietje-Akke de Haas

Coöperatie Veluwe-Energie deelde ruim uit vandaag, woensdag 12 september, op de Julianaschool. Alle 23 kinderen van 6 VPCO-scholen die deelnamen aan de fotowedstrijd om de meeste insecten op hun zonnebloem te schieten werden beloond. Een zonnebloem die de kinderen zelf hadden gekweekt met het zakje zonnebloemzaadjes dat ze hadden gekregen, tijdens de grootse viering op donderdag 26 april vanwege het feit dat op de eerste 2 daken van de VPCO-scholen, Ireneschool en de Julianaschool, in april/mei 2018 zonnepanelen zijn gelegd.

Zon op Ermelose Scholen betrof het eerste project van Coöperatie Veluwe-Energie, een coöperatie zonder winstoogmerk uit de hoed van Ermeloers Riet Bezemer, Nico van harten, Wim Nap en Ton Hardeman. In oktober worden zonnepanelen op de Bernhardschool gelegd. Veluwe-Energie werft nu deelnemers voor de laatste VPCO-school (De Klokbeker). 

Ultieme winnaars
Voor elke school stelde Veluwe-Energie als hoofdprijs een Waka Waka zaklamp in het vooruitzicht. De andere inzenders kregen een Tournesol, ofwel een zonnebloem die op zonne-energie draait. Janne Pape van de Ireneschool en Dean de Kooter van de Klokbeker bleken de ultieme winnaars. Zij wisten elk maar liefst 6 insecten op hun zonnebloem te vereeuwigen. Elle Ringelberg van de Julianaschool won de hoofdprijs met 3 geschoten insecten, Jens Dunnig van de Bernhardschool ook met 3, Mona Khouri van de Beatrixschool met 2 en Luuk Kruijsifix van de Margrietschool met 2.

Bovendien kregen alle kinderen van hun digitale inzending een echte foto mee van Coöperatie Veluwe-Energie.

 

Reacties

article
38838
Coöperatie Veluwe-Energie deelde ruim uit vandaag, woensdag 12 september, op de Julianaschool. Alle 23 kinderen
https://ermelo.nieuws.nl/nieuws/20180912/veluwe-energie-deelt-prijzen-meeste-insecten-op-zonnebloem/
2018-09-12T16:51:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/09/12165008/37EN-VE.jpg
Nieuws