Ermelo opnieuw in de ban van Truckfestijn Putten

Voor de 28e keer werd het verkeer in Ermelo tijdelijk lamgelegd door het Truckfestijn Putten, vandaag zaterdag 25 augustus. Voor het verkeer was het even afzien. Maar zodra ze gewaar werden dat om dé jaarlijks gehouden rondrit van trucks ging met iemand met een beperking als passagier, maalde geen wachtende chauffeur er eigenlijk meer om.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

‘Ik hoor nog niks’
Geruime tijd voordat de stoet vanuit Putten Ermelo naderde keek samengeschoold publiek al reikhalzend uit naar de kakofonie van geluiden van de truckhoorns. “Ik hoor nog niks”, spitste een man regelmatig de oren, terwijl hij vanaf de rotonde de Putterweg aftuurde.

Oorbeschermers
Bij hem in de buurt stond Moos van bijna 3 jaar oud te wachten op zijn oom Jeffrey Teunissen, die als chauffeur van Van de Brug Internationaal Tanktransport meereed in de colonne. Moos had zich met oorbeschermers dit jaar goed voorbereid. Zijn vader Michael Teunissen lacht: “Hij moest vorig jaar namelijk zo hard huilen om de oorverdovende herrie van het getoeter.”

Indrukwekkend
Het geduld van het wachtende publiek werd ruim beloond. Zodra de eerste persoon de sirene van Brandweer Putten oppikte ging iedereen staan met de mobiel of fotocamera in de aanslag om de indrukwekkende stoet vast te leggen. Net als ieder jaar genoten de chauffeurs en hun passagiers volop van alle aandacht, gezien het uitbundige gezwaai, getoeter én de lichtsignalen.

Lunch
Rond 13.30 uur arriveerden de deelnemers weer bij het startpunt aan de Halvinkhuizerweg in Putten waar ze een lunchpakket kregen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen