BOB team present bij stapavond Ermelo met vrijwillige blaastest

Foto: Eigen foto

Op zaterdag 11 augustus heeft het BOB team van Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met het Jongerenwerk van Welzijn Ermelo op verschillende locaties in Ermelo, een vrijwillige alcoholcontrole gehouden.

Deze alcoholcontrole is een initiatief vanuit het Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan.

Uitgaan in Ermelo
Het Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan is een klankbordgroep die bestaat uit de gemeente, horeca, buurtbewoners, politie en het jongerenwerk. Hier worden alle zaken omtrent veiligheid, handhaving en preventie betreft het uitgaan in Ermelo besproken en uitgevoerd.

Drinkgedrag
Het is voor de vierde keer op rij dat het BOB team, Ermelo bezoekt voor de vrijwillige blaastest. Het doel van de alcoholcontrole is om de jongeren bewust te laten worden van hun drinkgedrag. Daarnaast is het ook kennismaken met een dergelijke blaastest.

Blaastest
Tijdens de alcoholcontrole hebben wij ongeveer 60 personen laten blazen. De jongens zijn tijdens deze blaastest in de meerderheid als het gaat om drankgebruik voordat ze gaan stappen. Van de 60 personen waren er 45 boven de 18 jaar. Van de 45 jongvolwassenen(18+) hebben er 40 gedronken. Van de 15 jongeren onder de 18 jaar, hebben er 11 gedronken voor dat ze uitgingen. Goed om te zien, was dat alle jongeren die met een scooter/ snorfiets aankwamen niet hadden gedronken.

Uitschieter
Het hoogste dat deze avond is gemeten, is bij een jongvolwassene met een alcoholpromillage van 2,77. Dit was de enige echte uitschieter van de avond voordat ze in de kroeg waren. Het alcoholgebruik van meiden onder de 18 jaar lag deze avond hoger dan bij de jongvolwassenen. Reden zou hiervoor kunnen zijn dat alcohol bij de jongeren onder de 18 jaar in een horecagelegenheid niet aan hen verkocht mag worden.

  • Als dank voor de vrijwillige deelname is aan iedereen een presentje uitgedeeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden